Problém s odpadkovymi košmi

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený

problém s rozhadzanymi odpadkami každé ráno po návšteve bezdomovcov, avšak aj dôsledkom občanov, ktorý nerešpektujú okolie a sústavne vyhadzuju odpad, ktorý patrí inam. s pozdravom

31. august 2015

Jana

O 2 hodinky neskôr
02. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
už by sa nemalo stávať, že z kapacitných dôvodov sú kontajnery preplňované. Najväčší problém nám robilo prepĺňanie kontajnerov na papier a plasty. Od začiatku tohoto roku sme zvýšili frekvenciu zvozu, situácia sa zlepšila. Problémom ostáva hlavne objemný odpad, ktorý sa vyváža 1 x mesačne podľa harmonogramu zvozu (uverejnený na stránke mesta, vždy začiatkom roku aj v Radničných novinách). Povinnosť zabezpečiť túto činnosť má obec min. 2 x do roka, robíme to 12 x. Mesto tiež prevádzkuje v Ms. časti Radvaň zberňu kom. odpadu, kde majú občania tiež možnosť takýto odpad bezplatne odovzdať.
Aj napriek vyššie uvedeným možnostiam je stále dosť občanov, ktorí harmonogram zvozu objemného odpadu nerešpektujú resp. ignorujú. Za poriadok na stojisku zodpovedá pôvodca odpadu. Je potrebné o tom hovoriť na domových schôdzach, upozorňovať jeden druhého. Nie je predsa možné vyložiť napr. celú spálňu mimo harmonogramu zvozu bez toho, aby to susedia nevideli. Treba volať Ms. políciu, ktorá môže na mieste uložiť blokovú pokutu. Samozrejme v prípade potreby treba svedčiť.


Mgr. Peter Suchý, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania