Reklamné plochy ohrozujú život a zdravie ľudí

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Michal Vlček 05. novembra 2015

ohrozenie života a zdravia ľudí porušením zákona č. 50/1976 Zb. Čierna reklamná stavba bez povolenia (ohlásenia)stavebného úradu, bez súhlasu (zmluvy) majioteľa pozemku, bez súhlasu Polície, odignorovaná štátnym stavebným dohľadom. Zlá vizitka práce úradu pri výkone prenesených kompetencií štátu na obce.

05. november 2015

Danka Halamová

Zaplienené celé mesto. Reklamné tabuľky a tabule rastú ako huby po daždi.
Na predposlednom MZ povedal prednosta, že sa to bude riešiť 4 roky.
09. november 2015

Peter Vozár

Vážený pán Dušan Kováč – konateľ spoločnosti BB EXPO s.r.o. alias Michal Vlček,

Odporúčam vám, keď budete prispievať ďalšími podnetmi pod inými fiktívnymi menami, foťte tak, aby nebolo vidno prednú kapotu vášho auta zn.Mercedes ML, EČV: BB-360-CP.

Poďme k faktom. Dňa 27.1.2015 ste sa zaregistrovali pod fiktívnym menom „Juraj“ a hneď v ten deň ste pridali prvý podnet s fotkou, kde vidno vaše auto. Odvtedy ste nepridali žiadny iný podnet.
Dňa 13.4.2015 ste sa zaregistrovali pod fiktívnym menom „Juraj Datko“. Hneď v ten deň ste pridali prvý podnet, kde opäť na fotke vidno vaše auto. Potom ste pridali druhý podnet 14.5.2015. Opäť vidno, že ste fotku fotili z vášho auta a opäť vidno prednú kapotu. Od vtedy tento fiktívny užívateľ už nepridal žiadny iný podnet.

Dňa 5.11.2015 ste sa zaregistrovali pod daľším fiktívnym menom „Michal Vlček“. Opäť ako vždy ste hneď v tento deň pridali tri ďalšie podnety. V každom podnete je opäť foto, kde vidno prednú kapotu vášho auta, tak ako v každom podnete. Je o vás známe, že používate takéto komunistické a ŠTB- ácke praktiky len preto, aby ste niekomu ubližovali a neustále mu robili zle.
Podľa dnešného vyjadrenia Matriky MsÚ uvedená fiktívna osoba „Michal Vlček“ nežije v meste Banská Bystrica.
Viem, že ma z celého srdca nenávidíte, pretože sme vám prekazili kšeft za vyše štvrť milióna EUR (viac ako 250 000 EUR). Vy ste platili mestu za prevádzku informačného a komerčného systému len 46 000 EUR/ ročne, naša spoločnosť platí vyše 100 000 EUR. Ročný rozdiel je 54 000 EUR x 4 roky je 216 000 EUR + ďalší váš zisk. Ide celkovo o sumu vyše 250 000 EUR. Tieto peniaze skončia v mestskej kase, nie na vašom účte. Taktiež sme v minulosti upozornili na mnoho billboardov, ktoré ste mali umiestnené na mestských pozemkoch bez povolenia a bez nájomnej zmluvy s mestom, čím mesto prichádzalo o ďalšie tisíce každý rok.

Uvedomujeme si, že naša zmluva s mestom nie je ideálna a nerieši mnohé záležitosti, avšak my sme museli pokračovať v stave, ktorý ste v meste zaviedli vy. My sme od vás celý komerčný systém prebrali a musíme v ňom pokračovať. Aj napriek tomu sme v komunikácií s mestom a spoločne hľadáme prijateľné riešenia, aby sme tento problém vyriešili. Takže, ak stále píšete o porušení niečoho, tak tento systém ste zaviedli vy v meste a ste hlavne vy zaňho zodpovedný. Roky ste prevádzkovali tento systém bez riadnych povolení, bez riadnych súhlasov a za nevýhodných podmienok, čím mesto prišlo o min. 250 000 EUR. Viete, že naša zmluva s mestom je rovnaká ako ste mali vy. Prečo ste vtedy boli ticho, na nič ste nepodávali podnety, len ste zarábali na úkor mesta veľké peniaze?

Prečo ste počas celých 4 rokov trvania zmluvy neopravili ani jednu tabuľu informačného (uličného) systému, ktorá slúži pre občanov a čo tiež patrilo pod vašu činnosť v rámci zmluvy? Naša spoločnosť už rok a pol prevádzkuje aj uličný systém v meste, na ktorý ste vy očividne zabudli, lebo z toho ste príjem žiadny nevidel a mal by ste výdavky navyše. Stav, v akom sme uličný systém po vás prevzali je katastrofálny. Okrem toho, že platíme mestu v porovnaní s vami ročne o 54 000 EUR viac, vykonávame postupne aj opravu uličného systému, čo sú ďalšie náklady na prevádzku z našej kasy. A vy ešte máte charakter dávať podnety na našu spoločnosť? Vy, čo ste si zmluvu s mestom uzatvorili tak, aby nebola presne špecifikovaná a my sme museli pokračovať v tomto chaose a ani ste pre toto mesto počas tých rokov vášho „kraľovania“ nič nespravili, iba brali príjem z komerčného systému!

Podľa dostupných informácií vám mesto vydalo Rozhodnutie o odstránení billboardov v stredovom diaľničnom páse na R1 na Zvolenskej ceste. Vy na miesto toho, aby ste tieto skutočne nebezpečné plochy odstránili, tak ste ich fiktívne previedli na firmu vašej dcéry. Pričom je dokázateľné, že príjem z týchto nebezpečných plôch poberáte naďalej vy. Aj toto svedči o vašom charaktere.
Namiesto chlapského postoja, charakteru a dôstojnosti zneužívate tento portál na konkurenčný boj a neustále poškodzujete našu spoločnosť a našu spoluprácu s mestom. V tejto súvislosti sme dali vypracovať právnu analýzu, či vaše konanie je možné už považovať aj v trestnoprávnej rovine. Taktiež požiadame o spoluprácu správcu tohto portálu, ktorý vznikol pre dobro veci, nie pre jeho zneužívanie ako to robíte vy.

Ako starobnému dôchodcovi vám odporúčam viac oddychovať a venovať sa pozitívnejším témam.
Aj napriek krokom, ktoré robíte vám želám všetko dobré.
S pozdravom
Ing. Peter Vozár
konateľ spoločnosti VEGO MARKETING s.r.o.
18. november 2015

Juraj Datko

JA SOM Juraj Datko. ZIADNA FIKTIVNA OSOBA. Zijem v Australii od 1982 a vyrastal som v Banskej Bystrici na Triede SNP. Do Banskej Bystrici chodim pravidelne aspon raz do roka.
Ako si Vy, co nevidel ani kanal tiect cez Sidlisko, dovolujete napisal takuto primitivnu vec ohladom mojho mena. Ak ste to Vy co je zodpovedny za tie nehorazne a nelegalne tabule po meste co len a len spatia Bansku Bystricu, to je smutne. LEBO LEN a LEN , ako som uz zbadal, zavadzate nepravdami pana primatora a kompetente osoby co maju na starosti vzhlad a prosperitu nasho mesta.

Juraj Datko, aj ked sa Vam, pan Vozar, to nezda.

P.S. Ing. Kovac urobil vela pre Bansku Bystricu. Ja si jeho pracu pamatam od casu ked urobil vystavu "Les a drevo v zivote cloveka". To bolo este pred mojim odchodom do Australie.
18. november 2015

Danka Halamová

p. Datko mne sa dotyčný pán vyhrážal právnikmi. Takže ešte ste na tom dobre.
Do jednej FB debaty napísal, že nie je kadejaký bratislavský podnikateľ čo chce škodiť ľuďom a napriek resp. naprotiveň ešte viac bilboardov po meste, Fončorde, Radvani a nehovoriac o tabuľkách, ktoré rastú zvečera do rána na plochách mesta, podotýkam zelených plochách, ktoré by sme si ako tak chceli uchrániť. Nie, švihneme tam luďom tabuľu.
Zaujímavé, že v Sásovej obratom odstránili bilboardy.

Všetko sa dá riešiť, keď je vôľa, ale tu vyslovene ide o aroganciu a pocit moci podložený výhrou vo verejnom obstarávaní.

Viete ako sa hovorí pán Datko v BB: Vyhraj voľby a môžeš všetko, vyhraj verejné obstarávania a môžeš všetko.

Primátor, viceprimátor a prednosta to majú na stole už od marca 2015. Bolo to aj na Okresnom úrade.

A je zaujímavá vec to, že matrika poskytuje osobné údaje obyvateľov.
18. november 2015

Michal H.

100.000,- EUR od spomínanej spoločnosti tvorí cca 0,2% ročných príjmov rozpočtu mesta Banská Bystrica. Kompetentní na mestskom úrade by si mali položiť otázku, či sú tieto príjmy naozaj až také potrebné za cenu zahltenia verejných priestranstiev reklamou, zhyzdenia mesta vizuálnym smogom a tým zníženia kvality životného prostredia všetkých občanov ako aj zníženia imidžu destinácie v očiach turistov.
18. november 2015

branislav

Schvalne som si pozrel vsetkych uzivatelov, ktori tu odzneli ako Juraj Datko, Michal Vlcek a tak. Naozaj vidno, ze foto je robene z toho isteho auta v roznom casovom obdobi. Tu je dokaz:
https://www.odkazprestarostu.sk/banska-bystrica/podnety/17248/dopravne-znacky-alebo-reklama
https://www.odkazprestarostu.sk/banska-bystrica/podnety/22612/ohrozenie-zivota-a-zdravia-ludi

Cize jednoznacne ide o fiktivne osoby. Niekto si asi mysli, ze si takto buduje svoje PR, ale opak je pravdou :))
19. november 2015

Danka Halamová

O týchto bilboardoch sa začalo jednať už v marci 2015 ešte predtým ako sa ostatní hore menovaní do toho zapojili. Podnet sme dali my obyvatelia priamo poslancom, primátorovi, viceprimátorovi. Nám sa jednalo o bilboardové tabule rozmiestnené po Fončorde a Radvani a Sásovej. V Sásovej ich obratom odstránili a na Fončorde a Radvani pribúdajú. Je to celé o arogantnosti voči ľuďom, životnému priestoru obyvateľov a nadradenosti. Tie ostatné komentáre čo tu nabehli sú len ďaľším dôsledkom a dôkazi o jestvovaní a nejestvovaní človeka, ktorými sa zisťujú sú na hrane zákona-matrika vydáva osobné údaje. Je jedno to a pod akým menom to napíše, podstata je v rozmiestnení tých bilboardov a reklamných tabúľ. Ja som to uverejňovala pod vlastným menom, pod vlastným menom som v mene obyvateľov napísala už v marci 2015 vedeniu mesta, debatovali sme o tom na FB a prešla som si aj vyhrážaním sa mojej osobe, čo polícia posúdila ako trestný čin. P. Michal to napísal jasne, mne to viceprímátor do telefónu tiež povedal jasne (teda postoj mesta voči tomuto všetkému. No hold v BB platí vyhraj verejné obstarávanie a môžeš nivočiť ľudí okolo seba. No bohužiaľ nie je to len o našom meste. Stretávam sa s touto firmou aj v iných mestách a ten názor je rovnaký ako v našom prípade. Tak len toľko p. branislav k Vašim dôkazom. Netreba sa orientovať na dve fotky, prejdite si Fončordu, Radvaň a mesto. Sásovú nemusíte, tam ich odstránili ihneď.
30. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Stavebný úrad mesta postupuje v súlade so stavebným zákonom využívajúc všetky kompetencie umožňujúce odstrániť prípadný nezákonný stav.

Stavebný úrad
28. január 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Samostatne reklamné tabule sa pri ceste nenachádzajú.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.