Parkovacie miesta

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení
meno
Bibiana 22. novembra 2015

Dobrý deň,
pred panelákom na Tulskej ulici čísla 113 a 115 sa nachádza nedostatočný počet parkovacích miest. Autá parkujú na trávnatom poloblúku. Obrázok číslo 1. Ide o frekventovanú križovatku, po ktorej chodia chodci (nie je tam chodník), rodičia vozia deti do školy, deti tade chodia peši do školy, ďalej tam chodia nákladné autá k stavbe panelákov a smetiarske auto. Táto križovatka určite nebola projektovaná na takéto frekventované zaťaženie cestnej premávky. Obrázok 2. Pre bezpečnosť ľudí, by bola možnosť na trávnatom poloblúku obr. 1 vytvoriť parkovacie miesta? Na obrázku 3 sa nachádza tiež trávnatý poloblúk (Tulská 66-68) na ktorom opäť pravidelne stoja autá. Bola by možnosť tam vytvoriť chodník k paneláku (Tulská 113-115) a aj parkovacie miesta?

26. november 2015

Danka Halamová

Pani Bibiana sa nám postarala týmto podnetom o ZAKLADANIE PAPÚČ. Ďakujeme spoluobčianka.
30. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, stavba OS Moskovská nerieši budovanie parkovacích plôch na miestach, ktoré uvádzate. Predmetné plochy sa nachádzajú bezprostredne pri stykovej križovatke a v jej rozhľadových trojuholníkoch, čiže nie sú vhodné na budovanie nových parkovacích plôch. Vozidlá v súčasnosti parkujú aj z tohto dôvodu nelegálne,už zdevastovali plochy bývalej verejnej zelene a následne vynášaním blata znečisťujú komunikáciu a ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky. Bezpečný pohyb chodcov smerom k autobusovej zastávke a základnej škole je možný po existujúcich chodníkoch izolovaných od obslužných komunikácií a s riešenými priechodmi. Prípadné vytvorenie nových peších prepojení v nadväznosti na výstavbu OS Triangel si vyžaduje nové investície zo strany mesta, ktorých efektívnosť s ohľadom na vyššie uvedené existujúce pešie prepojenia je diskutabilná.

Oddelenie dopravných stavieb
29. január 2016

Peter Fehér

Danka, ak obyvatelia parkuju nelegalne na trave a podobne, neviodim dovod, preco by mala byt ironizovana pani Bibiana, ktora protipravne konanie nahlasila. Nehovoriac o tom, ze velmi dobre viete, ze MsP sa tam objavi 2-3x a vsetko bude opat po starom. Tak?
30. január 2016

Danka Halamová

To nebola ironizácia, len konštatovanie. Celé som Vám to napísala do emailu.
17. jún 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - stav nezmenený. Potrebné preposlat zadavatelovi či trvá na svojom riešení aj po odpovedi samosprávy.
19. jún 2023

Odkazprestarostu.sk

Autor podnetu bol kontaktovaný, kvôli posúdeniu situácie a možnosti uzavrieť podnet ako vyriešený.

Admin OpS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania