Reklamný banner

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Michal H. 08. apríla 2016

Veľký nevkusný reklamný banner pravdepodobne opäť nelegálne umiestnený na zábradlí cestnej komunikácie. Na tom istom mieste sa nelegálne reklamné plachty objavujú pravidelne a zamorujú verejné priestranstvá agresívnou formou reklamy, ktorá na verejný majetok nepatrí. Z tohto konkrétneho zábradlia boli doteraz vždy po nahlásení pracovníkmi mesta odstránené.

12. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

V prípade hore uvedenej plachty, sa podľa platného stavebného zákona nejedná o reklamnú stavbu.

Reklamná stavba je stavebná konštrukcia postavená stavebnými prácami zo stavebných výrobkov, ktorá je pevne spojená so zemou podľa odseku 1 písm. a) až d) alebo upevnená strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ na zemi alebo ktorej osadenie vyžaduje úpravu podkladu a ktorej funkciou je šírenie reklamných, propagačných, navigačných a iných informácií viditeľných z verejných priestorov.

Plachty umiestnené na zábradliach rieši Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí.

Stavebný odbor, stavebný úrad
12. apríl 2016

Michal H.

Dobrý deň,
otázka neznela, či sa jedná o reklamnú stavbu, ale či toto reklamné zariadenie bolo riadne ohlásené a najmä, či jeho majiteľ riadne odvádza do mestskej kasy miestnu daň za užívanie verejného priestranstva podľa platného VZN resp. ak nie, tak či bude v krátkom čase aj odstránené. Ešte sa chcem prosím Vás opýtať, či sa sťahovacie pásky dajú alebo nedajú považovať za strojné súčiastky.

Ďakujem za odpoveď.
19. máj 2016

Michal

Začali rekonštrovať zábradlie, banner bol odstránený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania