Kedy sa naučíme niečo vyriešiť kompletne-Zástavka MHD Moskovská

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Ondrej 19. augusta 2016

Pán primátor, pán poslanec Smedo nehambíte sa? Mesto ušetrilo na zimnej údržbe, že by sa nenašlo pár EUR na opravu asfaltu? KeĎ už postavím peknú zastávku a okolie nechám takto! Opravujete chodníky, ktoré to ani tak nepotrebujú a tie ktoré sú ozaj v dezolátnom stave na tie sa kašle. Viete prečo? Nechodíte po meste pešo skúste sa raz aj po meste poprechádzať ale nie po námestí.

23. august 2016

Odpoveď samosprávy

Veľmi dobre poznáme dopravnú a bezpečnostnú situáciu na autobusovej zastávke Moskovská, rázcestie a s jej stavom sa zodpovedne zaoberáme. Keďže ide o rozsiahlejší problém, ktorý sa týka viacerých zastávok, mesto pripravilo projektový zámer, ktorý rieši problematiku zastávok verejnej osobnej dopravy (VOD) v našom meste, kde neexistujú zastávkové pruhy, v dôsledku čoho stoja vozidlá VOD na vozovke a je ohrozená bezpečnosť cestujúcich a chodcov. Predmetom tohto projektu je aj odstránenie stavu, ktorý znižuje bezpečnosť a obmedzuje plynulosť cestnej premávky v priestore a blízkom okolí autobusovej zastávky a prispieva k vzniku dopravných kolízií. V projektovom zámere sú navrhnuté aj autobusové zastávky Moskovská, rázcestie v smere Fončorda a Moskovská, rázcestie v smere Poľná. Vzhľadom na to, že sa jedná o finančne náročný projekt, mesto potrebuje na jeho projektovú prípravu a realizáciu mimorozpočtové zdroje plánuje sa zapojiť do výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu, ktorú pripravuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Presné podmienky čerpania financií z eurofondov na tento účel budú známe až po vyhlásení výzvy. Výzva bude vyhlásená ku koncu roka 2016. Pokiaľ nám bude projekt schválený, predpokladáme realizáciu v rokoch 2017-2018. Na základe uvedeného by boli veľmi neefektívne využité finančné prostriedky na opravu chodníka v tomto roku.



Mária Jagerčíková
odd. údržby MK a IS
MsÚ Banská Bystrica
25. august 2016

Michal H.

Vyspraviť aspoň tých 10m povrchu v okolí zastávky, aby dakto nezakopol na tom dezolátnom chodníku, hoc by to bolo čo i len na 1-2 roky, kým sa (možno) podarí zrealizovať rozsiahlejši projekt, je fakt pre mesto taký veľký problém? Nazvať to ešte k tomu neefektívne využité finančné prostriedky je vcelku nonsense. Podľa mňa sa to má správne nazvať oprava havarijného stavu chodníka. Či sa bude čakať kým tam nejaké dieťa nezakopne napr. pri dobiehanía na MHD a rozpleští sa na vozovku? Potom sa na čo budete vyhovárať?
02. september 2016

Danka Halamová

Súhlasím p. Michal. Táto zastávka je dočasná už 20 rokov a už vôbec nie je na 100% isté, že mesto získa prostriedky z fondov.
Zistila som cenu materiálu na 10 m2 - 90 EUR, samozrejme k tomu práca a tá je najdrahšia, ale zapojiť do toho aktivačných, ktorí by dali dole rozdrolený asfalt, urovnať povrch a dať tam dočasný asfalt, to by nemal byť až taký problém, aspoň ja si myslím.
A kľudne by sa mohol použiť zbytkový asfalt, ktorý pri asfaltovaní ciest a chodníkov, len tak švihnú do trávy, alebo jamy.
Dočasný asfalt sa bežne používa - napr. v Brezne majú ulice po výstavbe kanalizácie potiahnuté dočasným asfaltom, čiže taký kúsok ako je zastávka na Moskovskej rázcestí by teda nemal byť až tak finančne náročný resp. neefektívny.
03. december 2017

Blanka Laukova

Aktualne sa rekonstruuju obrubniky komunikacie od razcestia k ulici Polna (neviem ci aj s novym kobercom, alebo budu len vyspravky popri obrubnikoch).. Mozno sa za furik asfaltu najde (zvysi) .. Velakrat som videla, ze zvysny asfalt vyklopili cestari niekde do blizkeho travnika ..
04. december 2017

Danka Halamová

Blanka Laukova - ohľadne rekonštrukcie Poľná-Moskovská rázcestie nemáte správne info. To nájdete na webe mesta - robiť sa ide komplet cesta, vpuste, zastávky a aj existujúce chodníky.
28. apríl 2020

Michal H.

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
28. apríl 2020

Blanka Laukova

Fiha... Hotove?
pojdem pozriet, hlavne na tu smykalku, ci je bezpecna...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania