"Nefunkčná" križovatka počas uzávierky cesty k smrečine

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Peter 27. novembra 2016

Dobry den.
Chcel by som sa postazovat na to, ze mesto povolilo uzavriet cestu k smrecine kvoli vystavbe kruhoveho objazdu pri novej autobusovej stanici, ale napriek tomu, ze vsetka doprava je presmerovana cez krizovatku ulice 9.maja a kapitulskej (pri Drukose), tak nenechalo upravit intervaly semaforov na tejto uz tak frekventovanej krizovatke.

Pri vacsej premavke odbocenie na uhlisko trva aj niekolko desiatok minut, kedze z hlavnej cesty nie je mozne regulerne odbocovat dolava (iba v case, ked nejdu protiiduce vozidla, alebo na zaver, ked uz prejdu maximalne 2 vozidla). Takisto interval smerom z uhliska by si zasluzil byt dlhsi, kedze prejde maximalne par aut (a intenzita je ovela vacsia).

PS: parkovanie na ulici Bellusova by malo byt teraz tiez zakazane, pretoze sposobuje zapchy.

02. december 2016

Odpoveď samosprávy

Križovatka I/66 x Kapitulská x 9.mája je počas uzávierky úseku Cesty k Smrečine extrémne zaťaženým uzlom, preto boli v rámci technických možností svetelných signalizačných zariadení na tejto, ako aj priľahlých križovatkách, upravené signálne plány tak, aby zohľadňovali zvýšené intenzity v smere Uhlisko, Majer, Mičiná.... Nakoľko signálny cyklus nie je možné dynamicky riadiť počas dňa, v dopravných špičkách na predmetnej križovatke dopravu riadi polícia.
Mesto v spolupráci s investorom a dodávateľom stavby priebežne hľadá možnosti na skrátenie úplnej uzávierky Cesty k Smrečine a jej sprejazdnenie aspoň pre vymedzené druhy vozidiel za účelom odľahčenia križovatky na ul. 9.mája a eliminácie kongescií na ceste I/66 v čase dopravných špičiek.

Ing. M. Ozdinec, ved. odd. dopravných stavieb MsÚ B. Bystrica
27. marec 2020

Michal H.

Nakoľko kruhový objazd pri autobusovej stanici je už pár rokov sprejazdnený a predmetná križovatka Štefánikova a 9.mája už nie je preťažená, tak sa môže tento podnet uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania