Parkujúce autá zasahujú ďaleko do jazdného pruhu

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý

Miesto vážnych dopr. nehod, Poľná 11, BB, posledná vážna včera, vlani ma tu na bicykli zrazilo obiehajúce auto aby sa vyhlo čelnej zrážke s protiidúcim vozidlom. To isté príčina včerajšej nehody, dodávka skončila v stĺpe osvetlenia aby sa vyhla čelnej zrážke. Vyriešila by to plná čiara. Autá by nemohli parkovať zadkom do vozovky.

27. október 2017

Karol Fabian

Situácia sa zhoršila, parkujúce autá kolmo na cestu zasahujú stále viac do cesty. V prípade , keď je autobus na zastávke a vozidlá sú v oboch smeroch, pribúdajú extrémne nebezpečné situácie.
06. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vážený pán Fabián,
uvedené miesto bolo dvakrát skontrolované hliadkou mestskej polície dňa 03.11.2017, v poobednej a nočnej dobe. Šírkové pomery voľného priestoru za stojacimi vozidlami, v obidvoch jazdných pruhoch, sú v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona o cestnej premávke. Stojace vozidlá v čase kontroly MsP neporušovali žiadny právny predpis.

Každý vodič vozidla je povinný rešpektovať ustanovenia zákona o cestnej premávke, ktoré sa vzťahujú aj na predchádzanie alebo obchádzanie prekážky v jazdnom pruhu (napr. stojaci autobus na zastávke MHD).

Váš podnet zasielame správcovi miestnych komunikácií na prípadné prijatie úpravy a vykonanie regulácie statickej dopravy v tomto mieste.

Ďakujeme za podnet.

Pavol Slovák, Mestská polícia v Banskej Bystrici

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania