Zákaz parkovania – porušovanie VZN mesta

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Danka Halamová 22. júla 2017

Od 1.júna 2017 platí zákaz parkovania dodávok nad 5 m dĺžky. Už je VZN platné skoro 2 mesiace a zatiaľ sa nič nedeje. V ulici Tulská 107 až 97 parkuje auto na fotke ŠPZ BR674BN sústavne aj napriek upozorneniu a oznamu vylepenému priamo vo vchode kde dotyčný pán prebýva v prenájme na Tulskej 101 a nie je z BB. A podľa jeho arogantného vzoru začali parkovať ďaľšie dodávky napr. TOPTRANS a podobne.

Kedy konečne začne MP riešiť tieto dodávky, ale nie dohovorom, to vôbec nie je efektívne.

Keď som sa ich dnes na to pýtala, tak že vraj až od augusta a to tiež len dohovorom. Tak načo máme takýto zákaz, na figu.

26. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, vážená pani Halamová,
k veci uvádzam, že mi Vaša menovkyňa už dňa 05.06.2017 o 06.31 h. napísala email predpokladám v totožnej veci. Ja som riadne na predmetný email odpovedal a vec objasnil so stanoviskom MsP emailom tiež dňa 05.06.2017 o 14.08 h. V ten istý deň o 14.53 h. sa mi Vaša menovkyňa poďakovala za dovysvetlenie.

Pre zopakovanie a úplnosť informácie pre verejnosť, preto uvádzam, že zákaz státia nákladných motorových vozidiel dlhších ako 5 metrov v určených dňoch a časoch v označených zónach nie je platný od 1. júna 2017, ale od času dokončenia inštalácie uvedeného dopravného značenia, cca od 07.06.2017.
Nepoznám VZN, ktoré máte na mysli p. Halamová, lebo žiadne platné VZN Mesta Banská Bystrica nerieši zákazovú zonáciu pre nákladné motorové vozidlá na území mesta Banská Bystrica.
Pani Halamová, nemáte pravdu ani v tom, že sa nič nedeje, nakoľko príslušníci MsP po doznačení zón so zákazovým značením pre nákladné motorové vozidlá začali s intenzívnou preventívnou aktivitou, označovaním nákladných vozidiel s informáciou MsP v tomto znení:

"Vážený vodič nákladného motorového vozidla,

upozorňujeme Vás, že svojím konaním, nelegálnym státím v ZÓNE ZÁKAZU STÁTIA označenej dopravným značením (IP 24a, IP 24b) s dodatkovou tabuľou označujúcou nákladné motorové vozidlá s dĺžkou viac ako 5 m, porušujete zákon NR SR č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Za účelom riešenia uvedeného priestupku sú príslušníci Mestskej polície v Banskej Bystrici oprávnení použiť technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla.

Týmto svojím konaním porušujete príslušné zákazové dopravné značenie, za čo Vám môže byť na mieste uložená bloková pokuta alebo pokuta v rozkaznom konaní v zmysle ust. § 22, odst. 1/, písm l/ zákona SNR č. 372/1990 Zb. v platnom znení až do výšky 50,- €.

Vzhľadom na hore uvedené upozornenie Vás žiadame, aby ste sa takémuto porušovaniu právnych noriem vyhýbali a preparkovali nákladné motorové vozidlo na miesta mimo zákazovej zóny, kde môžete s vozidlo stáť bez obmedzenia nasledovne: Sásová: Pieninská ul. (veľké parkovisko oproti Magurskej ul.), Fončorda: Hutná ul. (Štiavničky), Radvaň: Nám. Ľ. Štúra - pod zrušeným Tescom, al. Sládkovičova – parkovisko pri býv. ZVT, Podlavice: Nám. L. Svobodu (na konci parkoviska, nad Jedľovou ul.), Uhlisko - dočasná autobusová stanica.

hliadka MsP Banská Bystrica".

Na základe tejto hromadnej aktivity MsP mnohí vodiči nákladných vozidiel riešili toto písomné upozornenie telefonickými a elektronickými podnetmi u náčelníka MsP a viacerých poslancov MsZ, ale aj na Meste Banská Bystrica. To je dôkaz toho, že sa niečo deje.

Ďalej k veci a konkrétnemu zákazu pre nákladné motorové vozidlá stáť vo vyznačených zónach dodávam, že zakázané státie pre nákladné vozidlá (nie dodávky) je v dňoch pondelok až piatok, v čase od 18.00 h. až do 07.00 h. a cez víkendy je zákaz platný nepretržite. Legálne státie nákladných vozidiel je teda umožnené v pracovných dňoch v čase 07.00 h. až 18.00 h.

Na základe informácie vo Vašom podnete, kde ste oznámili osobný údaj o vlastníkovi vozidla evidenčného čísla BR674BN sme na MsP zistili ďalšie osobné údaje a technické špecifikácie k vozidlu. Vlastníka vozidla sme o zrejme nelegálnom státí informovali a ten prisľúbil nápravu, nakoľko on sám na vozidle nejazdí, ale ho dáva k dispozícii iným osobám.

V prípade, že máte osobný záujem, aby bol pokutovaný vodič predmetného vozidla, žiadam Vás, aby ste sa dostavili na MsP za účelom spísania zápisnice k údajne nelegálnemu státiu vozidla, na základe čoho je možné vo veci ďalej konať a vec prípadne ukončiť v blokovom konaní.

Záverom uvádzam tú skutočnosť, že predmetná vec mohla byť vybavená rýchlejšie a skôr aj jedným telefonickým oznamom na bezplatné telefonické číslo MsP v Banskej Bystrici t.č. 159.

Ďakujeme za zverejnenie podnetu.

Pavol Slovák
zástupca náčelníka MsP pre výkon služby
MsP v Banskej Bystrici
26. júl 2017

Danka Halamová

Raz to nahlásené bolo, minulý týždeň.

Ale vodič tohto auta s touto ŠPZ iba auto premiestnil parkovať pred panelák Tulská 74. Žiaľ.
27. júl 2017

Pavol Slovák

Dobrý deň, pani Halamová,

hliadka MsP dňa 26.07.2017 o 21:22 h. preverovala predmetný podnet o parkovaní nákladného motorového vozidla ev.č. BR674BN na Tulskej ulici od popísaného čísla 97 až 107. V čase kontroly v uvedenom úseku ulice a ani v okolí neparkovalo žiadne nákladné vozidlo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania