Dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení
meno
Peter 15. januára 2018

Nevhodné dopravné značenie príjazdovej cesty k Euromotoru. Z diaľnice sa totiž nedá dostať do predajne bez diaľničnej známky.Okrem toho túto zákazovú značku nikto nerešpektuje. Autá chodia obojsmerne a mnohý nedodržujú ani predpísanú rýchlosť. Lepším riešením by boli občanmi požadované spomaľovače, prípadne kontrola dodržovania zákazovej značky a predpísanej rýchlosti zo strany polície.

15. január 2018

Odpoveď samosprávy

Zriadenie predmetnej prevádzky vrátane dopravného prístupu v rámci platných právnych predpisov navrhol a zrealizoval jeho vlastník. Mesto Banská Bystrica nie je oprávnené riešiť problematiku spoplatnenia prejazdu úsekom rýchlostnej cesty R1. Kontrola dodržiavania zákona o premávke na pozemných komunikáciách je v kompetencii Policajného zboru.

MsÚ, oddelenie dopravných stavieb
29. júl 2019

Radim

Výjazdy z cesty R1 - Radvanská a R1- ČS Slovnaft Kremnička boli zrušené údajne z dôvodu, že nemali parametre pre cestu R1. Výjaz z R1- Euromotor Kremnička bol rovnaký, ten zostal povolený a funkčný. Obyvatelia sídliska Radvaň majú menšie slovo ako podnikateľský subjekt. To je výsmech Bystričanom. Zákazovú značku môžete zložiť je tam úplne zbytočne, vodiči Vám na ňu zvysoka "s..." Vyhodené peniaze daňových poplatníkov.
Cesta R1 BB - ZV je spoplatnená, ale nie v tomto úseku, medzi výjazdom na R1 Kremnička a zjazdom z R1 Euromotor nie je mýtna brána. Ale ťahať pokazené vozidlo na lane po ceste R1 je zakázané, tak že iná možnosť nie je, ako nerešpektovanie značky, resp. prípadná pokuta je nižšia ako poplatok za odťahovku. Obslužná komunikácia Euromotor - Rakytovce - Badín je v nedohľadne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania