Parkovanie vrakov bez EČV - Partizánska ul.

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Michal 05. apríla 2018

Pred dvomi týždňami som telefonicky dal podnet mestskú políciu na dlohodobo parkujúce autovraky na parkovisku za riaditeľstvom pošty na Partizánskej ul. (bez viditeľnej odozvy) Okrem auta na foto, ktoré je tu zaparkované už vyše roka sú na uvedenom parkovisku ďalšie dva vraky bez EČV. Ďalej by som chcel poukázať na alibistické riešenia Mestskej polície BB, kde napríklad v Kapitulskej ulici pred budovou SSE stojí už vyše mesiaca auto z českými EČV s osadenou papučou. Naozaj unikátne riešenie problémov so statickou dopravou, nakoľko mestská polícia BB nezabezpečuje odťah vozidiel. To že mesto nevie zabezpečiť odťah mňa ako občana ale skutočne nezaujíma a ak má magistrát problém z odťahom vozidiel, nech idú na exkurziu do mesta Zvolen, kde tieto záležitosti riešia promptne a bezproblémovo.

25. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Príslušníci MsP evidujú uvedené vozidlá bez tabuliek s evidenčným číslom na Partizánskej ceste, pričom sme zistili, že vozidlo Renault Laguna je stále v evidencii motorových vozidiel, majiteľ vozidla bol lustráciou vozidla zistený, avšak v mieste bydliska sa dlhodobo nezdržiava. Vzhľadom na neplatnosť EK a TK, bolo toto porušenie oznámené na Okresný úrad, Odbor cestnej dopravy Banská Bystrica.
Druhé vozidlo továrenskej značky Daewo Tico, rovnako bez tabuliek s EVČ je rovnako stále evidované v evidencii motorových vozidiel, pričom lustráciou bol zistený majiteľ, ktorý má bydlisko mimo Banskej Bystrice a MsP nemá na neho žiaden kontakt. Vzhľadom na neplatnosť EK a koniec platnosti TK (apríl 2018). bolo toto porušenie rovnako oznámené na Okresný úrad, Odbor cestnej dopravy Banská Bystrica.
Tretie vozidlo bez tabuliek s EVČ - Škoda Felícia bolo taktiež lustrované, pričom bolo zistené, že vozidlo je vyradené z evidencie motorových vozidiel, pôvodný majiteľ má bydlisko mimo Banskej Bystrice a MsP sa s ním nepodarilo skontaktovať. Z uvedeného dôvodu bol tento problém odstúpený na Oddelenie odpadového hospodárstva MsÚ Banská Bystrica s návrhom na odtiahnutie vraku uvedeného vozidla z verejného priestranstva.


Mgr. Pavel Koreň
veliteľ obvodu MsP
25. apríl 2018

Michal

Ďakujem za odpoveď, verím že OÚ BB resp. MsÚ v rámci svojich kompetencií daný problém vyrieši.

Michal
26. september 2022

Odkazprestarostu.sk

Autor podnetu bol kontaktovaný, kvôli posúdeniu situácie a možnosti uzavrieť podnet ako vyriešený.

Admin OpS
01. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Michal,

v súvislosti s Vašim zaslaným podnetom dlhodobo stojaceho motorového vozidla príslušníci MsP preverili, že bolo z miesta odstránené.

S pozdravom

Ing. Diana Lunterová
asistentka náčelníka MsP

Mestská polícia - Mesto Banská Bystrica
Československej armády 26
974 01 Banská Bystrica

Tel.: +421 48 4330 801
E-mail: [email protected]
www.banskabystrica.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania