Divoké parkovanie pred ZŠ Golianova

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení
meno
Martin 23. apríla 2018

Mal by som dotaz na kompetentnych, v tomto pripade asi mesto ako zriadovatela skoly zs Golianova ako aj majitela prilahlych pozemkov, ci by nebolo mozne nejakym sposobom znormalizovat situaciu s parkovanim v okoli skoly. Auta tam pravidelne parkuju na zelenych plochach a zaberaju chodniky pre chodcov. Konkretne sa mi jedna o prijazd na sportovy areal skoly popri jedali, kde auta pravidelne parkuju na trave a vytvaraju tak velke vyjazdene kolaje. Po dazdi to tam vyzera katastrofalne...

24. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Správca miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica odporúča využívanie záchytného parkoviska na Mičinskej ceste. Riešením vami poukázaného problému s parkovaním motorových vozidiel v rozpore s vyhláškou č. 9/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov je privolanie príslušníkov MsP, ktorí sú kompetentní danú problematiku riešiť na mieste.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica
25. apríl 2018

Martin

Dobry den, dakujem za odpoved ale nie som si isty ci volanie MsP je riesenim daneho problemu. Skor som mal na mysli, ci by mesto nemohlo osadit nejake fixne zabrany okolo tej prijazdovej cesty aby tam auta nemohli parkovat. ZAAREs sa stara o prilahli parcik, nemohli by tam napr. osadit vacsie kamene?
22. apríl 2020

Michal H.

Overenie stavu podnetu - bohužiaľ, stav zelene sa nijako nezlepšl, ale skôr ešte zhoršil, autá tam naďalej zvyknú parkovať. Podnet zatiaľ nebol vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania