Parkovanie pred Mestským úradom Banská Bystrica

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Milan Cerovský 12. augusta 2018

Prosím mesto Banská Bystrica o riešenie nedovoleného parkovania pred Mest. úradom. Ako je možné, že priamo pred úradom dochádza k porušovaniu parkovania? Stav na prvých dvoch fotkách by sa nemal opakovať, lebo ste tam umiestnili kvetináče (to kvitujem), ale ľudia parkujú tam kde kvetináče nie sú. Mestská polícia je v tej istej budovy a úradníci majú tento stav priamo pod svojimi oknami a takto parkujúce autá sa zdá neriešia.
Žiadam vás, aby ste kvetináče umiestnili aj smerom k "Srdiečku" po bezbariérový chodník do Mestského úradu. Jednoducho po tadiaľ kde je chodník široký.

Vozičkári a mamičky s deťmi sú týmto spôsobom nútení vyjsť na cestu čo ich ohrozuje.
Prvé dve fotky sú z FB Banská Bystrica kam mieriš, Tretia je od Občianska Cykloiniciatíva (OCI BB)
Ďakujem

15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vážený pán Cerovský,
za MsP v Banskej Bystrici Vám odpovedám, že príslušníci MsP boli oboznámení cca pred tromi týždňami o prijatí opatrenia zo strany Mesta Banská Bystrica (osadenie betónových kvetináčov pred budovou MsÚ BB) a v prípade, že kontrolujú okolie Mestského úradu, kontrolujú aj predmetný chodník.

Za účelom zvýšenia kontrolnej činnosti, elektronicky požiadame aj informátorov Mestského úradu v Banskej Bystrici, o súčinnosť pri nahlasovaní nelegálneho parkovania na chodníku.

Vašu žiadosť o osadenie ďalších kvetináčov MsP nie je kompetentná riešiť.

V prípade, že aj Vy zaregistrujete takéto nelegálne parkovanie, ste oprávnený vec nahlásiť na MsP v Banskej Bystrici, na tiesňovú linku, tel. č. 159.

Ďakujeme za oznam.

S pozdravom

Mgr. Pavol Slovák
zástupca náčelníka MsP pre výkon služby
Mestská polícia v Banskej Bystrici
Mesto Banská Bystrica
Československej armády 26
974 01 Banská Bystrica
15. august 2018

Milan Cerovský

Ďakujem za odpoveď, tak Vás prosím o preposlanie mojej žiadosti o umiestnenie kvetináčov na kompetentný útvar. Ďakujem
06. september 2018

Arnie

V tejto súvislosti by som sa chcel opýtať, kde je oficiálne parkovisko vyhradené pre občanov, idúcich vybavovať úradné záležitosti na mestský úrad.

Ďakujem
06. september 2018

Milan Cerovský

Tu Vám nikto kompetentný neodpovie, ale oficialne obrovské parkovisko je predsa hneď vedla úradu. Len si najprv zoberte stikacky na retaz, krovinorez a auto musi mat vyssi podvozok, najlepsie 4x4 ak prsi. Miesta tam máte habadej.
06. september 2018

Arnie

Naozaj neobhajujem parkovanie na chodníku, len si myslím, že orgány štátu či samosprávy ako sú Mestské úrady, Polícia, Úrad práce, poisťovne a pod. by mali mať svoje vyhradené parkoviská. Riešenie v podobe zvýšenej kontroly políciou či osadzovaním kvetináčov ako zábran, sú polovičaté. Najprv treba ľuďom dať možnosť parkovať a potom trestať nedisciplinovaných ignorantov.
06. september 2018

Milan Cerovský

Súhlasím aj nesúhlasím. Ja sa držím radšej hesla: Riešením môjho problému, nie je vyrobenie problému inému/iným....
10. september 2018

Odpoveď samosprávy

odpoveď Arniemu:

MsÚ sa nachádza v zóne plateného parkovania. MsÚ nemá vlastné parkovacie plochy, ani vyhradené parkovacie miesta pre klientov MsÚ. Občania, ktorí sem prichádzajú vybavovať úradné záležitosti autom, majú možnosť použiť spoplatnené parkoviská. Odporúčame občanom využívať záchytné parkovisko na Partizánskej ulici, kde je denná sadzba 1 €.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania