Nebezpečné a neosvetlené schody

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Daniela Janteková 23. októbra 2018

Niekoľko krát som videla spadnúť ľudí na schodoch (ktoré som označila na fotke) a to z dôvodu, že sú poškodené a neosvetlené. Vzhľadom na to, že sa dni krátia, ráno je dlho tma, a večer sa stmieva skôr, po schodoch chodia deti na autobusové zastávky, ľudia do zamestnania, do obchodov, na parkovisko, na poštu, k lekárom do polikliniky atď. Tieto schody sú celodenne veľmi frekventované a je naozaj žiadúce, aby boli aj bezpečné a zabezpečné proti poškodeniu zdravia a života detí a ľudí, ktorí ich denne využívajú - tj. Treba ich nevyhnutne opraviť a osvetliť

07. november 2018

Daniela Janteková

Načo žiada niekto hlásiť podnety, keď ich aj tak mesto nerieši?
08. november 2018

Odkaz pre starostu

Podnet sme opätovne preposlali samospráve. Status neriešený sa nahodí automaticky po 14 dňoch od nahlásenia podnetu v prípade, ak samospráva neodpovedá. Preto im opätovne preposielame tento podnet.

Juraj Hurný
[email protected]
12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Opravu predmetných poškodených schodov sme zaradili do plánu opráv. Otázku osvetlenia si riešili prevádzky nachádzajúce sa na poschodí komplexu, nakoľko celý komplex je v súkromnom vlastníctve.
Z uvedeného dôvodu mesto nemá možnosť bez zásahu do vlastníckych práv zabezpečiť osvetlenie predmetných schodísk. Mesto v otázke zabezpečenia osvetlenia bude kontaktovať jednotlivých majiteľov nehnuteľností.

Jozef Gelien, odd.PS-UMK MsÚ Banská Bystrica
12. november 2018

Daniela Janteková

Ďakujem za odpovede a snahu bezodkladne riešiť problém:)
24. október 2019

Daniela Janteková

Už prešiel rok a do teraz sa s tými schodami nezmohol na riešenie nik. Zrejme to treba posunúť nejakým médiám, ktoré by riešenie a spôsob opravy našli. Lebo mám pocit, že kým sa nestane fakt nešťastie tak tie schody nehnú s nikým.
28. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. január 2020

Odpoveď samosprávy

Po dôkladnom prešetrení vlastníckych vzťahov Mesto Banská Bystrica zastáva názor, že predmetné schodiská sú súčasťou nehnuteľností občianskej vybavenosti a nie sú v správe a majetku Mesta Banská Bystrica.

Jozef Gelien, odd. PS-UMK MsÚ Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania