Špinavá ulica Jána Cikkera

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Peter 23. novembra 2018

Ulica Jana Cikkera je dlhodobo necistena - na krajoch parkovacich miest pri obrubnikoch sa nachadza mnozstvo odpadu, prachu a inej spiny. Takisto je v okoli mnozstvo spakov, ci uz pri obrubniku, alebo aj na chodniku. Cast tejto spiny je sposobena prebiehajucou stavbou na vedlajsej ulici, avsak stavitel este ani raz necistil danu ulicu a okolie.

Chcel by som poprosit o vycistenie tejto ulice, resp. o zadanie vycistenia danej ulice tymi zodpovednymi subjektami, ktore to maju na starosti - vratane vycistenia parkovacich miest, kedze tam je najviac odpadu priamo pri obrubnikoch.

Dakujem

19. december 2018

Odpoveď samosprávy

Nie je pravdou, že ul. J.Cikkera je dlhodobo nečistená. Problematiku sme riešili, chodníky a prejazdná časť vozovky býva čistená, ale čistenie parkovacích plôch má na starosti spoločnosť EEI, ktorú sme v tomto smere vyzývali, bohužiaľ zatiaľ nedošlo k náprave.

Odd.údržby MK a IS
29. december 2018

Peter

Pokial je spolocnost EEI povinna cistit tieto plochy, preco sa neuplatnia sankcie?

Ulica cistena bola, ale mozem Vam poslat video, ako isiel cistiaci stroj - presiel stredom chodnika a odisiel. Nevycistil nic. Obyvatelia bytovky sa na neporiadok dlhodobo stazuju a mesto s tym nic nerobi. Naco mame aktivacnych pracovnikov? Vsade su tam spaky, odpad a necistoty.
08. január 2019

Odpoveď samosprávy

Správca miestnych komunikácií vyzval spoločnosť EEI v mesiaci november 2018 na vyčistenie parkovacích plôch. Spoločnosť EEI čistila predmetné parkovacie plochy 29.11.2018, avšak čistili bez uzávierky ulice, len na líniovom parkovaní a nejednalo sa o čistenie strojom. Nakoľko po vyčistení už neboli vhodné poveternostné podmienky, správca vyzve spoločnosť EEI k dôkladnému vyčisteniu parkovacích plôch v jarných mesiacoch aj s potrebnou uzávierkou pre čistenie mechanizmom. Momentálne spoločnosť EEI zabezpečuje zimnú údržbu na platených parkovacích miestach a rezidentských státiach.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica
23. august 2020

Peter

Nieco nove ohladne cistenia? Nemam pocit, ze by predmetna lokalita bola aspon raz cistena (parkovacie miesta, nie chodniky).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania