Kyjevské námestie-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Andrea 16. decembra 2018

Dobrý deň, Kyjevské námestie je v stave takom, akom je. Budovy postupne prechádzajú do súkromného vlastníctva a každý vlastník si svoj majetok zdobí, ako uzná za vhodne. Najnovšie tu pribudol ostnatý plot. To je takto schválená stavba? Poprosím o vyjadrenie.

21. december 2018

Odpoveď samosprávy

Konštrukcia oplotenia na ochranu konštrukcie strechy, ktorá je vystavená poškodzovaniu zo strany návštevníkov priľahlých zariadení.

Stanislav Ferianc, stavebný úrad mesta Banská Bystrica
27. december 2018

Andrea

Poprosím o odpoved osoby zodpovednej za vzhľad mesta. Je táto stavba v zhode s predstavami mesta? A bolo to takto odsúhlasené, že to môže byť? Nechápem totiž filozofiu a prístup mesta k riešeniu problémov. Na jednej strane sa konajú sedenia občanov kvôli projektu revitalizácie trávnatej plochy o 100 metrov vedľa. Na týchto stretnutiach občania pripomienkuju projekt, niekedy sa preberajú aj úplne malichernosti a detaily a celé stretnutie je fotene, dokumentovane. A o 100 metrov inde, kde sa premelie oveľa viac ludi, sa necháva verejný priestor tvorivosti podnikateľov, ktorým boli predané priľahlé budovy. Predpokladám však, že niekto schvaľuje prístavby a stavby na týchto budovach. Prečo si mesto nedáva žiadne podmienky na estetiku? Ved to tam vyzerá ako na dvore JRD. To, aby sa Kyjevské námestie rekonštruovať, už kričíme niekoľko rokov. Za tých niekoľko rokov sme nedostali Žiadnu odpoveď. Neviem, chcete to odpredať všetko? Potom bude po probléme a konečne bude naporúdzi odpoved: to nie je náš pozemok.
Ved nás už prestaňte ignorovať a predostrite nám plán revitalizácie pre Kyjevské námestie.
10. september 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Ostnatý drôt sa na plote nenachádza.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania