Astrová-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Peter 07. februára 2019

Dlhodobo odstavený automobil, bez platnej TK a EK. ŠPZ BB270BO.

05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP preverili uvádzaný podnet, skutkový stav zadokumentovali a spísali k veci služobný záznam. Vozidlo sme zaevidovali do služobnej evidencie dlhodobo stojacich vozidiel. Vozidlo parkovaním na uvedenom mieste netvorí prekážku v cestnej premávke a nestojí ani v zákaze, čím by sa dopúšťal jeho vodič priestupku, za ktorý by sme ho mohli riešiť v zmysle zákona. Príslušníci MsP sa však pokúšali skontaktovať s majiteľom vozidla za účelom jeho upozornenia na porušenie zákonnosti z dôvodu neplatnej EK a TK, čo sa im však v mieste jeho bydliska nepodarilo. Vzhľadom k tomu, že vozidlo má neplatnú emisnú a technickú kontrolu (EK a TK), bude služobný záznam postúpený Okresnému úradu, oddeleniu dopravy, ktorý je zo zákona oprávnený riešiť priestupky na úseku neabsolvovania EK a TK. MsP nemá kompetenciu riešiť tieto porušenia zákona.

Mgr. Pavel Koreň, veliteľ obvodu MsP Banská Bystrica
04. máj 2019

Peter

Dobrý deň, na automobile boli odstránené ŠPZ po vašom preverní podnetu. V súčastnosti teda ide o automobil, bez platnej EK a TK a taktiež bez ŠPZ. Je možné aby to okresný úrad začal riešiť a vyzval vlastníka na jeho odstránenie ako to funguje v iných mestách?
09. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Peter,

v súvislosti s Vašim zaslaným podnetom dlhodobo stojaceho motorového vozidla príslušníci MsP preverili, že bolo z miesta odstránené.

Ďakujem
S pozdravom

Ing. Diana Lunterová
asistentka náčelníka MsP

Mestská polícia - Mesto Banská Bystrica
Československej armády 26
974 01 Banská Bystrica

Tel.: +421 48 4330 801
E-mail: [email protected]
www.banskabystrica.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania