Tulská-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Erika Hanová 10. marca 2019

Na základe dnešnej akcie MsP, kedy v sobotu v ranných hodinách zakladali papuče stojacim automobilom pozdĺž cesty od Tulskej 113,115 smer Moskovská Vás žiadame o vytvorenie parkovacích miest v tejto lokalite. Žiadame o zabudovanie Eko panelov na plochy ktoré sú využívané ako parkovacie miesta. Tieto plochy už dávno zelené nie sú.
Tym že sa tu zástavba vkuse zhusťuje, nie je možné aby tu bolo k dispozícii tak málo parkovacích miest.
Konkrétne pred panelákom 113,115 je počet parkovacích miest 8.

10. marec 2019

Danka Halamová

Súhlasím s podnetom. Už v r. 2015 keď sa začala riešiť parkovacia politika v BB, sme navrhli, aby v tomto úseku boli vytvorené parkovacie miesta. Je to jednosmerka, takže šírka pásu pre prejazd áut a trolejbusov je dostatočný ( 6 m) a pri tomto parkovaní sa na tento úsek zmestí cca 20 áut. Výstavbou Milestones III sa tu zvýšil počet parkujúcich áut o viac ako 60%. Nie je spravodlivé, aby občania tejto ulice doplácali na jedného arogantného šoféra f. GEIS, ktorý nedodržuje VZN BB a potom sa mstí, pretože to je gro toho čo sa dialo v sobotu ráno a taktiež doplácali na to, že mesto povolilo zahustenie tejto lokality v tak veľkom rozsahu.
11. marec 2019

Jozef

V com arogantny sofer nedodrzuje VZN BB?
11. marec 2019

Danka Halamová

V BB VZN o parkovaní dodávok nad 5 m (1 rok platné VZN) v pracovné dni od 18:00 do 6:00 a cez víkend platí úplný zákaz. V tejto ulici parkovávali 4 dodávky. Od uvedenia do platnosti VZN a po upozornení políciou, 3 prestali parkovať a táto štvrtá parkuje, bezproblémov ďalej. Keď už nedodržuje VZN, tak nech aspoň parkuje pri obrubníku na ceste a nie na trávniku a ešte zacúvaná do trávnika na mieste pri kontajnery HUMANY. Parkovanie na trávnikoch vo vlastníctve mesta je zakázané. Záchytné parkovisko pre dodávky je v Radvani pri Kauflande a tam stojí niekoľko odparkovaných dodávok f. GEIS, len v tomto prípade postoj taký aký je. Hold ľudia sme rôzny.
11. marec 2019

Jozef

Mali by ste mat rovnaky meter na vsetkych parkujucich na trave. Podla Vas 20 osobnych aut moze parkovat na trave (tato plocha bola travou a aj by bola naďalej keby sa tam neparkovalo) ale 4 dodavky uz nie?
A Vami spominane VZN BB ma takéto znenie: v Banskej Bystrici je zakázané stáť nákladným motorovým vozidlám len v zóne zákazu státia označenej dopravným značením (IP 24a, IP 24b) s dodatkovou tabuľou označujúcou nákladné motorové vozidlá s dĺžkou viac ako 5 m a v dňoch pondelok až piatok, v čase od 18.00 h. až do 07.00 h. a cez víkendy je zákaz platný nepretržite. Tento dopravný režim sa vzťahuje len na nákladné motorové vozidlá kategórie N2 a N3, za porušenia podmienky, že musia mať dĺžku viac ako 5 metrov.

Státie nákladných motorových vozidiel kategórie N1 v predmetných zónach nie je obmedzené nateraz existujúcim dopravným značením.

Vami spominane dodavky su vozidlá kategórie N1 a tym parkovanie v obytnych zonach tymto VZN BB nie je zakázané.

Nik by nemal parkovat natrave, toto VZN BB je platne pre vsetky kategorie vozidiel. Nemyslite?
19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Banská Bystrica v rámci svojich finančných a majetkových možností buduje parkovacie miesta (napr. vlani Tulská 41-59, Tulská 13-35) ako aj v iných častiach mesta. Občania majú možnosť využiť všetky verejne prístupné parkovacie miesta – aj tie, ktoré boli vybudované pred dvomi rokmi na Tulskej 103-109. Mesto Banská Bystrica momentálne naplánuje ďalšiu výstavbu parkovacích miest v tejto lokalite.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica
19. marec 2019

Danka Halamová

Vidno že mesto nemá absolútne vedomosť o tom čo tu nastalo po výstavbe dvoch bytoviek. Tých 15 parkovacích miest, ktoré nevybudovalo mesto, ale developer vyšlo akurát pre tých čo si v Milestoness nekúpili miesta na parkovanie k bytom, alebo majú 3-4 autá. Takže tými parkoviskami pri 103-105 by som veľmi neoperovala. Tu bolo z parkovania vyradených min 15 áut. No so žiadosťou sme osobne oboznámili pána primátora a aj išla táto žiadosť písomne s návrhom jednoduchého riešenia. Netreba budovať žiadne parkovisko-kameň je najlacnejší stavebný materiál - na túto plochu náklady cca do 2000 EUR. Neverím, že sa na meste v tej spúste peňazí nenájde 2000 EUR. To by bolo trošku smiešne.
19. marec 2019

Jozef

Na výstavbu parkovisk treba osadit obrubniky do betonu. Urobiť drenaznu vrstvu z makadamu, potom z jemnejsieho strku, užabovať podklad a až potom položiť dlažbu z akéhokoľvek materiálu. Nehovoriac o pracach s mechanizmami.
Mesto nech BUDUJE a nie FUŠUJE.
Lebo za rok budete písať, že dlažba za 2000 eur si sadá v teréne a pod.
19. marec 2019

Danka Halamová

Pán Jozef ja píšem o KAMENI nie o tvárniciach. Hore v článku sú trávobet. tvárnice (to písala p. Hanová) a je jasné, že to by vyžadovalo takú úpravu ako píšete a bolo by to super riešenie (som stavbárka, takže to viem) a musel by byť aj projekt a náklady by boli oveľa vyššie. Ale kameň (o ktorom som písala vyššie), ako OR Fončordy navrhla je jednoduché riešenie, netreba tam žiaden obrubník, len plocha by zmenila svoj povrch z trávnatého na kamenný (to by si mesto už poriešilo túto zmenu). Netreba na to projekt. V žiadosti zaslanej primátorovi je porovnanie cien pre kameň a pre trávobet. tvárnice. Kameň vyšiel najlacnejšie - 8,70Eur/t. A navyše nemôže sa táto plocha spevniť (dlažbou, asfaltom, betónom a podobne), nakoľko do 3 rokov sa presne stredom tejto plochy bude budovať nová plynová prípojka pre 31 rodinných domov za Tulskou 74, ale predpokladám, že to viete. Čiže čítajte prosím pán Jozef - kameň cca 2000 EUR, trávob. tvárnice so všetkým čo ste napísal cca 6000 eur + projekt. Asi tak. A áno máte pravdu, nikto by nemal parkovať na trávniku ani osobné autá a ani dodávky aj keď nie sú parkovacie miesta a preto sme dali tento jednoduchý návrh, upravený povrch by umožnil parkovať 31 osobným autám, no a povedzme, že aj dodávke, hoc ja osobne pochybujem, že by tam parkovala, proste má svoje miesto na trávniku medzi lampou a DZ, žiaľ to je tak.
19. marec 2019

Erika Hanová

Zaujímavé, že autá z nových panelákov parkujú na vybudovanom parkovisku 103-109. A obyvatelia 103-109 na okolitých parkoviskách. Prosím niekoho kompetentného, aby sa prišiel vyjadriť obyvateľom Tulská 113 -74, kde majú teda parkovať. Pred domom Tulská 113,115 je osem parkovacích miest!! Pre dvojvchodovy osempodlazny dom. Ešte aj parkovanie pre invalidov, paradoxne v najfrekventovanejšej križovatke (lebo to parkovisko je v križovatke), bez chodníka a hneď vedľa kovového schodiska.

Tá travnata plocha nie je trávnatá už minimálne 15rokv. Teraz keď stoja auta pozdĺžne máte problém nacúvat na parkovisko. Na paraaadu. Dáme papuče, zarobíme ... Nevadí.
19. marec 2019

Jozef

To, ze auta teraz parkuju na ceste a nie šikmo na TRAVE a ze mate problem s nacuvanim na parkovisko je vysledkom toho, ze ste poslali policajtov na sofera dodavky, ktorá stojí tak isto na trave ako aj vsetci ostatní vodici. Tak aký požič taký vráť. Papuče maju mať všetci. 15 rokov to policajti prehliadali. A stačí počkať pár rokov a tráva už nebude rast ani pod tou dodávkou a staci tam dat kamen po 8,70Eur/t a je po probleme a bude rovnaky meter na vsetkych. Nemyslite pani Danka Halámová?
19. marec 2019

Danka Halamová

Erika počkáme na stanovisko p. primátora. Ja som mu to veľmi podrobne a dostatočne vysvetlila. Riešenie je jednoduché - teraz kameň. Potom keď sa vybuduje plynová prípojka, povrch sa môže upraviť do pevnejšieho stavu.
19. marec 2019

Danka Halamová

Pán Jozef ja som nevolala, to si vyprosím. Ale bývam tam a dá sa povedať, že viem kto je šofér. A nevolám sa Halámová. A myslím si, že táto diskusia je dookola o tom istom. Počkáme.
19. marec 2019

Jozef

Hlboko sa ospravedlňujem pani Halamová.
20. marec 2019

Erika Hanová

Pán Jozef, prosím čítajte príspevky s porozumením. Ďakujeme za Vaše za názory. Podstatné je, aby sa daný problém vyriešil v mene všetkých obyvateľov. Prajem Vám pekný deň.
10. september 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Plocha vysypané strkom. Autá parkujú naďalej bez poľutovania. Podnet z môjho pohľadu vhodný uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania