Severná-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený

Chodnik na zaciatku ulice Lazovnej v smere od Severnej, ktory denno denne vyuzivaju chodci hlavne do potravin Jednota a deti do skoly a skolky je v stave, ze ho radsej obchadzaju. Preto ziadam mesto aby tento cca 50m usek dala do stavu pouzitelnosti. Dakujem

01. apríl 2019

Radovan Humeník

Do dnesneho dna sa nikto z kompetentnych nevyjadril a zatial ani nereagoval. Preto je tento podnet vyhodnoteny ako ‘nerieseny’. Ostava verit, ze nezostane nepovsimnuty a problem bude vyrieseny co najskor.
02. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne zaslali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
Odkaz pre starostu
12. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Predmetný úsek chodníka evidujeme medzi komunikáciami zaradenými na opravu.
Z dôvodu veľkého množstva podobných poškodení nie je možné uviesť termín opravy.
Každoročne opravujeme veľké množstvo chodníkov, ale z hľadiska celkového množstva je to aj tak nepostačujúce. Na povrchových úpravách chodníkov je viditeľné, že mnohé sú nedotknuté od ich vybudovania a tým, že roky, dokonca celé desaťročia ich opravám nebola venovaná dostatočná pozornosť, sme sa dostali do stavu, keď postupne väčšine chodníkov a ciest na území mesta končí, alebo už aj dávno skončila životnosť a v súčasnosti je potrebná ich komlexná obnova, čo samozrejme nie je možné z časového ani finančného hľadiska realizovať v priebehu niekoľkých rokov.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ B.Bystrica
26. júl 2020

Ján

Vážené oddelenie údržby miestných komunikácií, naozaj netuším akým spôsobom udeľujete prioritu jednotlivým opravám v meste, ale je to hanba po akých chodníkoch necháva krajské mesto chodiť svojích občanov a ani po takom dlhom čase od nahlásenia nedošlo k náprave. Týmto chodníkom prechádza celé sídlisko Severná (deti do škôlky, školy, dospelí do práce, či dôchodcovia do potravín, či na námestie). Celý chodník je v absolútne dezolátnom stave už minimálne 7 rokov. Skúšali ste tadiaľ ísť s detským kočíkom? Zjavne nie. My po ňom musíme vykľučkovať každý deň minimálne štyrikrát, a to nehovorím, aké škody nám tento chodník zanechal na podvozku nášho kočiara. No najhoršie je to na jeseň v podobe kaluží a blata, ktoré sa tam každoročne drží. V zime je to zase hotové kĺzisko. Stačí keď trocha naprší, či nasneží a celé to zamrzne. Keďže má chodník značné stúpanie, neraz sme tak museli použiť priľahlú cestu, aby sme tým úsekom vôbec prešli, čo bolo rovnako nebezpečné ako ísť spomenutým zľadovateným chodníkom. A to opäť nehovorím o dôchodcoch, ktorí tadiaľ musia denne prechádzať. Bohužiaľ v rovnako dezolátnom stave sú aj ostatné chodníky na sídlisku Severná a v blízkom okolí (Medený Hámor), s ktorými sa rovnako nič nerobí. Preto naozaj pevné verím, že mesto pristúpi, čo najskôr k oprave minimálne tejto dôležitej nahlásenej pešej komunikácie nielen z vyššie spomenutých dôvodov, ale hlavne z dôvodu bezpečnosti občanov. Ďakujem.
21. september 2020

Ján

Dobrý deň prajem, Týmto by som sa chcel mestu aj v mene všetkých, ktorí týmto chodníkom denne prechádzajú veľmi pekne poďakovať, že mesto vypočulo svojích občanov, schválilo a aj zrealizovalo rekonštrukciu tohto chodníka. Ďakujeme!
21. september 2020

Radovan Humeník

Palec hore, pochvala a poďakovanie. Škoda len, že toto sa riešilo takmer 3 roky. Keby tak občania platili dane ne plnili si svoje občianske povinnosti riadne vcas, tak by museli znášať zákonný postih. Kto ho znáša teraz? No stále občania. Pretože oni musia chodiť po rozbitých cestách a chodníkoch. To, že stav komunikácii je katastrofálny, je vizitkou vedenia mesta celej doby. Sme krajským mestom, ale radšej to ani nepriznavajme. Zastal tu čas a rozvoj. Treba sa pozrieť do iných a stačí aj okresných miest, ako sa hýbu a napredujú. Je to smutné...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania