Nevhodne umiestnené značenie a nebezpečné tabule MHD

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Ing. Eman Horváth 25. novembra 2013

Cestovný poriadok MHD je na neprijateľných tabuliach ktoré majú ostré hrany a sú vo výške hlavy. Len niekto nezodpovedný môže nainštalovať niečo také. Bolo by vhodné, keby páni z radnice zariadili odstránenie tohto stavu ako pracovníci pracujúci pre občanov tohto mesta a ušetrili si odpoveď, že sa mám obrátiť na MHD. Vy ste ich zazmluvnili, tak sa starajte aby pracovali správne a poctivo.
Taktiež dopravné zbnačenie na chodníku v Podlaviciach je asi unikát. Spodnú značku už odstránili, ale konzolu nechali, aby si nejaký nevšímavý občan mohol naraziť hlavu. Podobné značky sú aj hoe, aj pod cintorínom. Ak sa to inak nedá, mohli bytie značky mať aspoň okraje také ako na poslednej snímke........

03. december 2013

Odpoveď samosprávy

Mesto Banská Bystrica v roku 2006 odsúhlasilo dva typy označníkov, ktoré sú používané na autobusových zastávkach v meste. Používajú sa dvojramenné na frekventovanejších autobusových zastávkach a jednoramenné na autobusových zastávkach v mestských častiach. Na základe Vášho podnetu sme dňa 2. decembra 2013 vykonali obhliadku stavu označníkov v Podlaviciach, na Karlove, Jakube a Uľanke. Pri kontrole sme zistili určité nedostatky na jestvujúcich označníkov, ktoré sme zdokumentovali a zaslali dopravcovi na odstránenie. Mesto a ani dopravca k dnešnému dňu neeviduje ani jeden úraz, spôsobený Vami popisovanými označníkmi.

Mária Jagerčíková, oddelenie údržby MK a IS, Mestský úrad Banská Bystrica
03. december 2013

MsÚ Banská Bystrica

Podnet ohľadom dopravného značenia na Podlavickej ceste bol odstúpený správcovi komunikácie - Banskobystrickej regionálnej správe ciest.
27. január 2020

Ing. Eman Horváth

Dopravnú značku posunuli doprava, čím obmedzili jej nebezpečné vyčnievanie, jednu dali vyššie čo je možné brať ako vyriešenie.
Na nebezpečných tabuľkách z odchodmi autobusov sa nezmenilo nič. Argumentovať tým, že sa ešte nič nestalo, naznačuje človeka ktorý nie je vhodný na riešenie tejto situácie. Bolo by vhodné zveriť to inému pracovníkovi.. Z môjho pohľadu ide o všeobecné ohrozenie.
Ak nič iné, tak je možné tie rohy pozastrihávať nožnicami na plech.
27. január 2020

Ing. Eman Horváth

Ešte fotografia ako posunuli tú značku.
09. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Autor podnetu bol kontaktovaný, kvôli posúdeniu situácie a možnosti uzavrieť podnet ako vyriešený.

Admin OpS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania