Ružová-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Ingrid Krajčovičová 29. marca 2019

Pri jedinom parkovisku, ktoré slúži návštevníkov pred UMB na Ružovej ulici je špina a neporiadok. Dokonca niektorým taxikárom slúži ako verejné WC, hlavne cez víkend sa tam prídu bez hanby vymočiť. O tento verejný priestor sa univerzita ani mesto vôbec nestarajú. Tak ako obaja, už viac ako 10 rokov, sľubujú vyriešenie parkovania vysokoškolských študentov na úkor obyvateľov priľahlého sídliska. Mobilita sa každým rokom zvyšuje (k UMB pribudla ZŠ a gymnázium) a kompetentní s tým nič nerobia.
Pri poslednej akcii „Za krajšie mesto” sa v bezprostrednej blízkosti domu aj na detskom ihrisku našlo veľa použitých injekcií. V zadnej časti spomínaného parkoviska zvykne postávať auto, ktoré by mohlo mať s tým niečo spoločné. Keďže ide o školy, mal by mať priestor aj zvýšenú pozornosť polície.

23. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Priestor parkoviska bol vyčistený akt.prac.

Bendík,PS-OÚ
24. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Uvedený pozemok je v správe Topografického ústavu plukovníka Jána Lipského.
26. apríl 2019

Ingrid Krajčovičová

Výborne. Za vybavenie patrí samospráve pochvala a poďakovanie a Topografickému ústavu plukovníka Jána Lipského doporučenie, aby si pozemok, ktorý má v správe udržiaval v poriadku. Nebolo by od veci, keby tam kompetentní osadili pre parkujúcich smetný kôš. Možno by toho neporiadku bolo nabudúce menej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania