Partizánska cesta 2-112, 1-83-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení
meno
Milan Cerovský 22. apríla 2019

Dobrý deň,
1. žiadam o vymenenie zvislej dopr. znacky P1 - Daj prednosť v jazde, umiestnenej pred sidlom Slov. pošty, v smere z Part. cesty na centrum za jej zvýraznenú verziu tak ako napr. tu https://bit.ly/2GvhlfI
2. Žiadam v dostatočnej vzdialenosti, pred vyššie spomínanou križovatkou v spomínanom smere, umiestniť dopr. značku: P 9 - koniec hlavnej cesty

Križovatka v spomínanom úseku je problematická. Už som tam bol svedkom niekoľkých nehôd. Rovnako som bol aj svedkom minimalne 4x kedy vozidlo z vedlajšej cesty nedalo prednosť.
Problémom sú väčšinou vodiči mimo BB okresu, a preto je potrebné ich dodatočne upozorniť na to, že sa nachádzajú na vedľajšej ceste.

Je potrebné z strany mesta predchádzať dopr. nehodam a skode na majetku a toto je dobry sposob.
Dakujem
Milan Cerovsky

23. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Cestný správny orgán nesúhlasí s doplnením dopravného značenia P 9, súčasne podnet na zvýraznenie dopravného značenia P 1 považuje za neopodstatnený. Predmetná križovatka je vyznačená v súlade so zákonom č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov, a existujúce dopravné značenie je dostatočne viditeľné.

Mesto Banská Bystrica, Mestský úrad v Banskej Bystrici, Stavebný úrad, Oddelenie dopravných stavieb
25. apríl 2019

Ferdo

Dobry den. Chcem sa spytat, co je kriteriom na to aby vzniklo opodstatnenie zvyraznenia dopravnej znacky? Ved ide o bezpecnost! Z akeho dovodu sa potom napr. zvyraznuju prechody pre chodcov?
25. apríl 2019

Milan Cerovský

Suhlasim s Ferdom mravcom :) . z dovodu obmedzenej dlzky textu pri predmete podnetu som už nemohol dopisat:

Jedná sa o dlhší úsek na ktorom boli vodiči na hlavnej ceste, konkrétne skoro 2 km od svetelnej križovatky na Partizanskej pri Shellke.
Preto sú vodiči v mylnej predstave, že sú stále na hlavnej. Mne tam osobne 3x nedali prednost a vždy prechádzam križovatkou mimoriadne opatrne a pozeram sa na všetky strany aj keď som na hlavnej. Takisto ako spoluzajdec som už musel vodiča z iného mesta explicitne upozorniť, že je vedľajšej ceste, lebo by ňou prešiel v mylnej predstave, že má prednosť.


Dovolím si tvrdiť, že drvivá väčšina nehôd na Slovensku je vinou vodiča. Teda ľudský faktor. Môže to byť arogancia, vykonavanie iných činností za volantom alebo len nepozornosť. Správca vozovky má robiť všetko čo je v jeho možnostiach aby zabránil takýmto prípadom. Ako napísal Ferdo, máme kopec iných značiek, aj v meste, ktoré sú umiestnené nie z dôvodu, že to vyžaduje zákon, ale z dôvodu zvýšenia bezpečnosti. Keď ste dali nové blikačky pred priechodmi (Namestie Slobody a pod Okresnym uradom) kde to zákon nevyžadoval, tak mi, podľa mňa, dávate za pravdu, že robíte činnosti aj nad rámec zákona len aby ste zvýšili bezpečnosť účastníkov premávky.

Nikto netvrdí, že značenie, ktoré je predmetom tohto podnetu, nespĺňa zákonné požiadavky!


Teda vyjadrenie mesta považujem za nepochopenie podnetu.

Odporúčam sa inšpirovať týmto podnetom https://bit.ly/2IUspFV .
A dovolím si aj zacitovať autora podnetu : "Jej cena (pozn. značky) je neporovnateľná so škodami na majetku, zdraví a životoch, ktoré sú len otázkou času, ak sa označenie nezmení. "
29. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet so žiadosťou o doplnenie bol preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania