Rudohorská-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Milan Cerovský 17. mája 2019

Dobrý deň,
žiadam o vyriešenie situácie na Rudohorskej dolnej, kedy autobusy zastavujú veľmi blízko pred prechodom a porušujú zákon č. 8/2009 Z.z. § 25 ods 1 bod c : "Vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi," Tu sa to porušuje takmer vždy. Prikladam foto ktore som urobil v priebehu 40 min. a všetky autobusy porušili tento zákon.
Tu nejde primárne o zákon, ale o to, že je to extrémne nebezpečné pre chodcov ktorí nevidia spoza autobusa a zas vodiči nevidia ich. Keď pomyslíme na deti ktoré niekedy si neuvedomujú riziko tak raz sa toto môže skončiť tragicky.

Žiadam vykonať také opatrenia aby busy zastavovali zakonnej vzdialenosti od priechodu, ale najlepsie aj o 3-4m viac.

Dakujem

16. máj 2019

Milan Cerovský

Len doplním, že tento problém som prezentoval na dopr. komisii mesta BB v mesiaci okt. 2018 bohužiaľ odvtedy sa nič nestalo.
Podotýkam, že takýchto priechodov máme v meste viacej. Riskujeme, že raz vybehne malé dieťa spoza autobusu a môže dôjsť k fatálnym následkom.
Deti je potrebné chrániť v čo najvyššej možnej miere.
19. máj 2019

Milan Cerovský

doplnenie c.2: Na druhom obrazku vidno nakreslenie 5 ciar, medzi kazdou je vzdialenost 1meter. Aby bolo vsetko v sulade s pravidlami cestnej premávky, a nedochadzalo k potencionalnemu ohrozeniu chodcov, tak by mali vozidla zastavit najviac na poslednej ciare. Ani jedno tak neurobilo :(
22. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Banská Bystrica pripravuje realizáciu stavby - "Zvýšenie bezpečnosti cestujúcich VOD - Autobusové zastávky, rekonštrukcia, modernizácia (RaM) (IROP1). V súčasnej dobe sa začali stavebné konania na jednotlivé stavebné objekty (autobusové zastávky) medzi ktorými je aj autobusová zastávka Rudohorská, dolná. Predpoklad realizácie je ešte v roku 2019, prípravu a realizáciu stavby zabezpečuje Oddelenie investičnej výstavby a riadenia projektov MsÚ.

oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania