Na Karlove-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Neriešený

Prosim o opravu "mega" vytlku pri kanalizacnom poklope. Taketo vytlky na tak frekventovanej ceste predsa nemozu existovat!. Dakujem

06. júl 2020

ivan

Dobrý deň pán Cerovský. Ak je Vami nahlásený výtlk ako "mega" tak ako by ste potom nazval Kostiviarsku cestu , ktorá je bez chodníka a prechodov pre chodcov. V súčasnosti je celá uvedená komunikácia vo veľmi zlom technickom stave na niektorých úsekoch v dezolátnom stave. Jedná sa o veľmi slabo osvetlenú cestnú komunikáciu s prepadávajúcimi sa krajnicami, v niektorých miestach s nevyhovujúcim priečnym sklonom cestnej komunikácie, nefunkčné a nevyhovujúce odvodnenie komunikácie, vyvrátené samostatne stojace betónové záchytné bezpečnostné zariadenia, prehrdzavené záchytné bezpečnostné zariadenia na obidvoch mostoch.

https://www.odkazprestarostu.sk/banska-bystrica/podnety/93290/na-karlove-cesta-rozbita-vacsi-usek
06. júl 2020

Milan Cerovský

Dobrý deň pán Ivan.
Kostiviarska je jeden obrovský problém. Tá komunikácia patrí pod správu BBSK. Problém osvetlenia je o to frustrujúci, že z ulici Na Karlove, ktorá je osvetlená naozaj príkladne, sa prejde do šera kde nie je chodník. Problémom okrem tých ktorý ste popísali, je aj vysoká intenzita premávky.

Odbremeniť túto komunikáciu mal prepoj od malého severného obchvatu na nový kruhový objazd pred zeleznicným mostom. Bohužial podla, mne dostupných informácii, sa tento projekt skomplikoval (problém financovania z EU fondov) a tak skoro realizovaný nebude.
06. júl 2020

ivan

Dobrý deň pán Cerovský.

Z pohľadu bezpečnosti chodcov a iných nemotorových účastníkov cestnej premávky je kritickou časťou predmetnej komunikácií úsek od križovatky Kostiviarska cesta – Jakubská cesta po križovatku Kostiviarska cesta- Topoľová ulica - ulica na Karlove. Denne na uvedenom úseku bez chodnika pre chodcov a bez prechodov pre chodcov vznikajú mnohé kolízne situácie medzi motorovými a nemotorovými účastníkmi cestnej premávky pri, ktorých sú nielen chodci obmedzovaní arogantne jazdiacimi vodičmi motorových vozidiel, ale aj iní nemotorový účastníci sú ohrozovaní na životoch. Denne nielen obyvatelia predmetnej okrajovej časti, ale mnohí Banskobystričania majú strach a obavy o svoju bezpečnosť a zdravie pri potrebe prejsť napr. na najbližšiu autobusovú zástavku a sú nútení použiť cestu III. triedy čo je vzhľadom na jej šírku značným rizikom.

Chcel by som sa s Vami osobne stretnúť ale nedarí sa mi to aj z dôvodu, že nie som na Fb a nemám inú možnosť získať kontakt na Vás.
20. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
25. september 2020

Kristian Gregor

Na Karlove-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Prepadnutý kanál pred odbočkou v križovatke, ktorá by celá potrebovala zarovnať množstvo nerovností pri odbočovaní z Kostiviarskej cesty - Na Karlove smer na Sásovu pod železničný most.
25. september 2020

Milan Cerovský

Teraz som tadial isiel a fakt ho iba provizorne opravili. Mozno sa dakedy docka aj poriadnej opravy.
25. september 2020

ivan

Dobrý deň páni.

že by sa v najbližšom období bol vybudovaný chodník na Kostiviarskej ceste????

https://bystrica.dnes24.sk/bez-chodnika-a-priechodov-celia-autam-dockaju-sa-niekedy-obyvatelia-kostiviarskej-foto-371416

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania