Bernolákova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený

Prosim v spolupraci mestskej policie a zaresu o riesenie sustavneho parkovania aut na travnatej ploche pri drogerii. Vyjadrrnie sofera ze on nic neporusuje tym ze parkuje na travniku a chodniku je neskutocne. Prosim o osadenie dalsich kamenov. Dakujem

27. júl 2020

Jozef

Toto je vizitka mesta a stavebného úradu, pretože zastavať celé mesto multifunkčnými budovami bez možnosti parkovania pre zásobovanie je smutné. A potom stoja na chodníku alebo na ceste a robia prekážku chodcom a autám. Šofér zásobovania za to nemôže, ten si chce spraviť svoju prácu a predsa cez pol ulice nebude ťahať tovar na palete do predajne. Hlavne ak má rozviesť tovar po viacerých prevádzkach takto logicky postavených.
Logika káže aby každá budova mala možnosť normálneho zásobovania nákladnými autami. A dať to ako podmienku pri stavebnom povolení nie je nič náročné, len treba rozmýšľať.
27. júl 2020

Juraj

Jozef, budova ma hned vedla priamo susediace parkovisko odkial je mozne tovar tak isto dodat do predajne. Samozrejme pred parkoviskom je rampa a vstup je obmedzeny, preto predpokladam ze za to predajna neplati. To uz ale bohuzial nie je problem chodcov a predajna by si to mala riesit. V pripade, ze by predajna chcela mat proludsky pristup, tak to tomu vodicovi ani nedovoli urobit a posle ho na parkovisko a pred predajnou bude mat zasadene kvety...
Konecne riesenie je take, ze sa tu vsetko ticho toleruje, nici a devastuje a v konecnom dosledku mesto vyzera ako vyzera...
06. august 2020

Radim

Jozef to pekne napísal, je to logické. Ale v právnom štáte platia zákony, predpisy a tu je jednoznačne zákon o cestnej premávke 8/2009 Z.z. porušený. § 25/1 písmeno q, (na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2), písmeno s ( na cestnej zeleni a verejnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou)
Tolerovanie takéhoto konania spôsobuje poškodenie chodníka, verejnej zelene a podporuje nevytváranie dobrých podmienok pre všetkých obyvateľov. ( nevytváranie parkovacích miest, príjazdových plôch, zahusťovanie prevádzok na nedostatočnom priestore.
Ak bola budova kolaudovaná na iné využitie, kde nebolo počítané s takouto prevádzkou - prevádzkami, treba to zrušiť a umožniť fungovanie len k účelu, ktorý nebude v rozpore s obyvateľmi mesta. To či teda má alebo nemá možnosť vodič - zásobovač vykladať tovar na mieste na tom určenom majú kontrolovať orgány na to určené. Tolerovanie a ignorovanie takýchto detailov spôsobuje ďalšie problémy.
13. august 2020

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
03. august 2022

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Nachádzajú sa tam kamene/balvany.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania