(Ne)legálny billboard?

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Arnie 23. mája 2014

Na obľúbenom mieste v križovatke Rudohorská - Ďumbierska sa na verejnej zeleni objavila reklamná plocha. Chcem sa kompetentných opýtať, či má billboard všetky platné povolenia a je postavený legálne. Pretože ide o ďalšiu vec špatiacu už aj tak reklamami dosť zohyzdené mesto.

Ďakujem

20. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Kontrolnou cinnostou prislusnym oddelenim Mestskeho uradu v B. Bystrici bolo preverene reklamne zariadenie (atypicky bilboard), umiestnene pri krizovatke Rudohorskej a Dumbierskej ulice. Uvedene reklamne zariadenie nie je oznacene stitkom reklamnej spolocnosti ani kontaktom na majitela, z tohto dovodu nie je mozna jej identifikacia. Stavebny urad MsÚ v Banskej Bystrici zvola k nelegalnemu umiestneniu tohto reklamnemu zariadeniu Statny stavebny dohlad za ucelom zistenia vlastnika.


Miriam Ondrejková, Oddelenie obchodu a služieb podnikateľom, MsÚ B. Bystrica
04. júl 2014

Arnie

Meno majiteľa je priamo na billboarde. Pred pár dňami dokonca zmenili plagát, ale meno majiteľa je tam opäť.
A ak to náhodou nepatrí tej krčme, tak vám isto budú vedieť povedať, u koho si plochu objednávajú.
Naozaj by nemal byť problém majiteľa zistiť veľmi rýchlo.
16. september 2014

Arnie

Dobrý deň. Ak ani MsÚ B. Bystrica, ani Štátny stavebný dohľad neboli dodnes schopní zistiť vlastníka nelegálneho zariadenia, mám pre vás tip. Pán Jozef Balko nezávislý kandidát uchádzajúci sa o podporu, vám majiteľa nelegálneho zariadenia prezradí. Uchádza sa totiž o podporu tak intenzívne, že jeho fotka visí na obidvoch stranách tej nelegálnej reklamnej plochy. Píše tam, že Sásová je jeho srdce, tak mu snáď bude záležať na tom, aby bol vinník odhalený.
12. november 2014

Miriam Ondrejková

Mesto Banská Bystrica postupuje v súlade s platnou legislatívou, t.j. znením zákona č.50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku.
Na základe výzvy bol zistený vlastník reklamného zariadenia a následne v rámci legalizácie Mesto BB s ním uzatvorilo nájomnú zmluvu pre zariadenie, ktoré je na mestkom pozemku.
13. november 2014

Pavol

Bilboard je už riadne zlegalizovaný, cca. od 9/2014 - môžete si to overiť na MsÚ.
06. december 2014

Marek

Takže niekto si na mestskom pozemku postaví bez povolenia a vedomia vlastníka nevkusnú opachu a mesto namiesto okamžitého odstránenia a pokuty zariadi zlegalizovanie. Toto je možné hádam len v zaostalých krajinách tretieho sveta!
02. február 2015

Arnie

Ešte šťastie, že sa to podarilo stihnúť pred voľbami do samosprávy. Prosím zainteresovaných o zverejnenie návodu ako stavať nelegálne stavby a potom ich zlegalizovať. Uveďte prosím aj mená osôb na mestskom úrade u ktorých sa to dá vybaviť a v neposlednom rade aj sumy ktoré im treba dať do obálky. Postup bude mať iste veľký úspech a snáď rozhýbe upadajúcu stavebnú činnosť v meste. Sám čakám na jeho zverejnenie, mestský pozemok už mám vyhliadnutý a projekt na nový dom pripravený. Veľa šťastia gorily, raz na vás príde.
03. február 2015

Arnie

Mimochodom: tých obyvateľov, pre ktorých je Sásová životným prostredím, sa neopýta nikto, či sa chcú na hnusnú opachu každý deň pozerať? Páni poslanci, myslíte si že takéto veci prispievajú k skrášľovaniu mesta? Viete čo je to vizuálny smog? Ak sa vám to tak páči, skúste si to zobrať a postaviť do blízkosti vášho obydlia. My to tu MECHCEME!!!
24. august 2019

Odkazprestarostu.sk

Billboard je stale na rovnakom mieste bez označenia majiteľa. Zavadzia vo v´hľade do križovatky.

Admin
OpS
24. august 2019

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania