Kapitulská-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Radim 06. augusta 2020

dopravné zariadenie na križovatke ulíc Kapitulská - 9. mája je zariadenie, ktoré
riadi 4 ramennú križovatku, momentálne z dôvodu výstavby protipovodňovej bariéry je križovatka 3 ramenná, ulica 9 mája je uzavretá v oboch smeroch.
Dopravné zariadenie - semafór je však stále nastavený v režimu 4 ramennej križovatky. Je rok 2020 a Banská Bystrica má systém dopravného riadenia taký starý, že ho nevedia upraviť na aktuálne podmienky?

11. august 2020

Radim

Dnes 11.8. stav rovnaký, celá križovatka stojí, lebo semafór od ulice 9. mája svieti na zelenú.
20. august 2020

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto nebolo stavebníkom protipovodňových opatrení ani dopravným inšpektorátom požiadané v rámci uzávierky cesty II/591 (ul. 9. mája) o zmenu signálneho plánu CSS.
Tú je možné (z dôvodu zastaralej technológie CSS) urobiť iba na základe aktuálneho dopravného prieskumu a naprogramovania nového softwaru (spoločnosť AŽD Praha).
V časovom vyjadrení to je záležitosť niekoľkých týždňov pred uzávierkou cesty a vo finančnom vyjadrení sú to náklady cca 2 500 € (tie by musel refundovať mestu stavebník).
Z vyššie uvedených dôvodov Mesto BB ako správca CSS neupravilo signálny plán počas uzávierky cesty na ul. 9. mája.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ Banská Bystrica
03. júl 2023

Peter

Hronské predmestie-semafor-zle nastavený

Na krizovatke Ul.9.maja a Stadlerovo nabrezie (tj. na vyjazde z Uhliska na hlavnu cestu) je od vymeny semaforov zle nastaveny semafor. Zelena je ovela kratsie, ako pred vymenou a na ulici 9.maja sa tvoria kolony. Zelenou prejde iba par aut, ani nie cely lavy pruh (ktory sa tam vytvori pri Hot Rod cafe). Treba interval zelenej aspon o par sekund predlzit, nech prejdu aspon o 2-3 auta viac. Bolo slubene, ze krizovatky sa po dokonceni vsetkych este doladia, bohuzial sa nestalo. Je tu kopec podnetov od krizovatky pri Kauflande (Sladkovicova / Polna), az po nabrezie a nikto nema zaujem to riesit. Hlavne ze su peniaze za rekonstrukciu uz vo vrecku...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania