Komenského-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Bojnice

Vyriešený
meno
Alena Mišunová 02. februára 2023

Pretrvávajúci neporiadok pri nádobách na separovaný odpad . Na začiatku boli tri nádoby , keď sme sa prvý raz ohlásili že ľudia nosia viac smetí ako separovaného odpadu , pribudli ďalšie dve nádoby . Ale po ďalšej pripomienke , že stále je tam smetisko sa to riešilo ďalšími dvomi nádobami . Nie je to pre to , že by sa nádoby nevyvážali ale preto lebo k nádobám vozia smeti ktoré jednoducho vyložia z auta aj keď sú nádoby prázdne . Je to od nábytku , elektroniky , pneumatík …. Odpadky z kuchyne sú tiež voľne pohadzané po zemi čo spôsobilo aj to že sa tu začali množiť potkany . A pri silnejšom vetre máme smeti aj v záhrade . Preto by bolo vhodné nádoby umiestniť na inom mieste . Ďakujeme za vyriešenie problému .

14. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za podnet. Zasielam Vám vyjadrenie vedenia našich Technických služieb p.o.m.: "Neporiadok na stanovištiach priebežne odstraňujeme, stanovištia pravidelne vyvážame a čistíme, niekedy aj mimo plánovaného harmonogramu. Zamestnanci zaoberajúci sa likvidáciou takýchto skládok nám potom chýbajú pri iných prácach v meste. V minulosti sme na ul. Komenského navýšili počet kontajnerov, aby odpad neukladali na zem, aj napriek tomu tento problém pretrváva. Ako pani Mišunová správne konštatuje, občania tam ukladajú odpad, ktorý nepatrí medzi vytriedené zložky - ako vidno napr. pneumatiky, umývadlá, nábytok. Podľa platného VZN o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi je zakázané ukladanie odpadu mimo nádob - považuje sa to za vytváranie nelegálnej skládky."
Budeme sa snažiť viac edukovať obyvateľov mesta, aby odpad, ktorý nepatrí do nádob na to určených, zaviezli na zberný dvor našich technických služieb. V prípade pneumatík je povinné pneumatiky odovzdať v zmysle zákona č.79/2015 u distribútorov pneumatík (pneuservisy), ktorí sú povinní tieto bezplatne prevziať.

Ing. Antonia Kováčová Píšová
zástupkyňa primátora
19. február 2023

Simona Kubičková

Komenského-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Dobrý deň,
nadvazujem na problém, ktorý bol nahlásený https://www.odkazprestarostu.sk/bojnice/podnety/157089/komenskeho-neporiadok-a-odpadky-neporiadok-vo-verejnom-priestranstve?ref=2886795265167655757576314Iqs5eFjz6tQ9w3HmnbeUkiE3uGD

a rada by som sa pridala. Myslím, že cieľom prvého podnetu nebolo to, žeby TS mesta Bojnice málo vyvážali, ale že evidentne miesto nie je pre potreby vyvážania dostačujúce. V blízkosti je zastávka a nielen obyvateľom priľahlých domov určite nie je príjemné chodit okolo toho odpadu, ale aj cestujúcim. Odpad doslova preteká a okolo domov sa preto šíria potkany, čím sa znepríjemňuje život miestnych a nevidím dovod prečo majú byť bití na tom, že niekto robí neporiadok. Boli by dobré vybrať inú lokalitu pre umiestnenie kontajnerov. Ďakujeme za riešenie!
19. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. február 2023

Alena Mišunová

Pre doplnenie problému , takýchto navštevnikov máme odkedy ľudia nosia k nádobám zvyšky z kuchyne a ukladajú ich nie do kontajneru , ale na zem .
29. marec 2023

Alena Mišunová

Dnes ďaľší nález , ak máte záujem o kosti , nech sa páči , sú pri kontajneroch
02. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, evidujeme pokračovanie podnetu s tým, že sa poukazuje na dva ďalšie problémy: 1. presťahovať smetné nádoby z existujúceho stanovišťa ul. Komenského na iné miesto a 2. výskyt potkanov a ukladanie zvyškov jedla pri nádobách na zbez kuchynského odpadu. Budeme sa nimi zaoberať.
Kto? Bod 1 pokračujúceho podnetu - posielame na riešenie Technickým službám Bojnice p.o.m. Bod 2. na odd. životného prostredia

Ing. Antonia Kováčová Píšová
zástupkyňa primátora mesta Bojnice
09. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielame vám odpoveď na podnety.
1. Na presťahovanie stanovišta z ulice Komenského sme žiaľ nenašli iný vhodný priestor. Ak máte riešenie, kam nádoby presťahovať, sme otvorení návrhu.
2. Na zber kuchynského odpadu (aj oleja) bola zazmluvnená nová spoločnosť, od ktorej očakávame lepší prístup ako tomu bolo doteraz. Týka sa frekvencie zberu, čistenie nádob (pri zbere sa doviezie čistá nádoba na výmenu) a pod. Čistotu stanovíšť bude nahlasovať aj mestská polícia pri obchôdzke na riešenie pre technické služby.

Ing. Antonia Kováčová Píšová
zástupkyňa primátora mesta Bojnice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.