Okrajová-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Bojnice

Uzavretý
meno
Lukas Vallo 15. decembra 2023

Dobry den, rad by som sa spytal kedy sa planuje rekonstrukcia cesty (ul Okrajova), ktora je plna vytlkov a otrasy prechadzajucich aut nam poskodzuju domy (otrasy, praskanie omietok, atd). Zaroven ma zaujima ako sa bude riesit neustale narastajuca premavka, hlavne zo strany nerezidentov Bojnic, rychlo jazdiace auta (napr. taxisluzby), prejazdy autobusov mimo mhd (napr. BogoBus), prejazdy nakladnych aut a kamionov (Brose, Lidla, Coop, atd). Je tu zakaz vjazdu nakladnych aut, ktory nikto nerespektuje. Taxikary nam chodia curat medzi stromy pred domomm, vyhadzuju z auta odpadky, parkuju na zatravnenych plochach. Ako sa bude riesit?

21. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Vallo. Ďakujeme za váš podnet. Budeme sa ním zaoberať a informovať vás.

Ing. Antónia Kováčová Píšová, zástupkyňa primátora
02. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Vallo.
v lokalite ulice Okrajová nie je ukončená výstavba. Sú pripravované ďalšie zámery výstavby, ktoré budú cestu zaťažovať. Z tohto dôvodu zatiaľ nie je plánovaná rekonštrukcia cesty. My, ako nové vedenie sme očakávali, že bol investor v danej lokalite v minulosti zaviazaný po dostavbe cestu zrekonštruovať, avšak zistili sme, že žiadna dohoda neexistuje. Pokúsime sa otvoriť túto tému. Ak sa to nepodarí, po dostavbe lokality budeme plánovať rekonštrukciu ulice.
Uvádzate, že Vám otrasy nákladných áut, kamiónov, poškodzujú domy (zrejme píšete za viacerých spoluobčanov) - prejazd cez Okrajovú ulicu je zakázaný pre nákladnú dopravu nad 3,5t. Vyzveme MsP na intenzívnejšie kontroly ulice a dodržiavanie dopravnej značky B6.
Spustením parkovacieho systému v meste Bojnice je Okrajová ulica navrhnutá na obojsmernú premávku, nebude dovolené parkovať na trávnatých plochách a vôbec dovolené parkovať na Okrajovej ulice. Uvedené bude kontrolovať MsP.

Ing. Antónia Kováčová Píšová, zástupkyňa primátora
20. január 2024

Lukas Vallo

Dobry den pani Pisova, dakujem za vasu odpoved. Informaciu, ze sa cesta bude rekonstruovat po dostavbe dalsich objektov som dostal uz od pani Tihanyiovej v roku 2018. Za 5 rokov sa v podstate nic nestalo s vynimkou ze cesta je este v horsom stave ako bola. Ked sa polyfunkcny objekt nebude stavat dalsich 10 rokov, znamena to, ze dalsich 10 rokov sa cesta riesit nebude? Z vasej odpovede mi unika este jeden detail - ako sa bude premavka v ulici Okrajova regulovat? Vyuzivaju ju hlavne nerezidenti Bojnic, ktori si skracuju cestu, miesto toho, aby vyuzivali Opatovsku. Pisete, ze uvedene bude kontrolovat MsP. Neviem si predstavit, ako bude 1 hliadka s 1 autom pre cele Bojnice efektivne kontrolovat rychlost a premavku? Nebolo by vhodnejsie situaciu riesit prave odklonenim na Opatovsku cestu?
22. január 2024

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
22. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Vallo. Okrajovú ulicu nebudeme rekonštruovať, keď vieme, že čoskoro budú realizované ďalšie výstavby. Často sa stáva, že ak sa nejaká lokalita sprístupní na zastavanie, býva dotknuté územie zasiahnuté výstavbou veľa rokov.
Ďalej zasielam odpoveď od náčelníka MsP k ostatným otázkam:
1. K prejazdu autobusov a nákladných áut:
MsP na Okrajovej ul. minimálne stojí 2 x po ½ hodiny denne a potom minimálne 3 x vykonaná priebežnú kontrolu Okrajovej ulice, kde sa kontroluje zákaz vjazdu nákladných vozidiel. V priebehu mesiacov november, december a január (k 22.01.2024) bol zaznamenaný a riešený 1 priestupok.
Ešte je nutné podotknúť, že zo smeru od Lidla je dopravná tabuľa Zákaz vjazdu nákladných vozidiel s dodatkovou tabuľou: okrem zásobovania.
K odhaľovaniu prejazdov nákladnými autami a autobusmi pomôže aj kamerový systém.
2. K parkovanie taxíkov a vykonávaniu potreby taxikárov medzi stromy:
Nedisponujeme informáciou, že by niekde na Okrajovej ulici stáli taxíky na zatrávnených plochách, ani o tom, že by tam rozhadzovali odpadky a chodili vykonávať potrebu medzi stromy, ale odporúčam, aby sa v takýchto prípadoch okamžite volala hliadka MsP a podala službe konajúcemu policajtovi takúto informáciu za účelom jej ďalšieho riešenia.
3. Odklonenie dopravy z ulice Okrajová:
Odklon nie je možný nakoľko to Dopravný inšpektorát Prievidza nepovolí. Taktiež Dopravný inšpektorát Prievidza nepovolí ani jednosmernú prevádzku na uvedenej ulici.

Ing. Antónia Kováčová Píšová, zástupkyňa primátora
MsP Bojnice

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.