Cesta na ulici Staré grunty

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jaroslav Tomášek 06. júna 2014

Dobrý deň
Rad by som upozornil na problémovú cestu na ulici Staré grunty, ktorá sa nachádza v dezolátnom stave. Nie je to pekná vizitka pre mestskú časť Karlova Ves. Kompetentní nech sa prídu pozrieť na aktuálny stav a sami usúdia, že takýto úsek cesty je v zlom stave.
Jedná sa o časť pri vysokoškolských internátoch smer od Mlyskej doliny smerom hore až po Vretenovú ulicu.

06. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

komunikácia Staré grunty je zaradená do siete miestnych komunikácií ako komunikácia II. triedy a jej správcom je Hlavné mesto SR Bratislava.

Mestská časť opakovane žiadala správcu komunikácie o komplexnú rekonštrukciu vrátane vybudovania chodníkov či verejného osvetlenia. Zároveň v minulosti mestská časť vypracovala projekt organizácie dopravy v tejto lokalite, ktorý však žiaľ hlavné mesto neakceptovalo a nerealizovalo.

Podnet preto, prosím, adresujte na Magistrát hl. m. SR Bratislava

Martin Patoprstý
MÚ Karlova Ves
17. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto si uvedomuje, že nie všetky chodníky sú v ideálnom stave. Oddelenie správy komunikácií magistrátu hl. mesta však vzhľadom na veľmi obmedzený rozpočet rekonštruuje prioritne tie úseky ciest a chodníkov, ktoré sú najviac poškodené.

Vzhľadom na výrazné šetriace opatrenia v rozpočte hlavného mesta z dôvodu vysokej zadlženosti z minulých období boli nutné aj isté opatrenia na úseku údržby zelene, údržby komunikácií a upratovaní. Vzhľadom na uvedené Vám nevieme sľúbiť, či tento úsek bude opravený v krátkom čase.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
09. december 2014

Jan

Dobry den, vzhladom na planovanu vystavbu bytoveho domu "Vila na Kopci", planuje mesto v roku 2015 s vystavbou chodnikov a verejneho osvetlenia?
09. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za posledné roky sa nové verejné osvetlenie nebudovalo na náklady mesta. Prax je taká, že investor pri stavbe nového objektu, či celého investičného projektu dostane podmienku od miestneho stavebného úradu vybudovať verejné osvetlenie. Predpokladám, že miestny stavebný úrad v rámci výstavby bytových domov v tejto lokalite takúto povinnosť určil.
Hlavné mesto takéto investície nemá v pláne, je to však otázka rozpočtu, ktorý na každý rok schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva. Resp. je potrebné nájsť investora, ktorý to vybuduje a odovzdá mestu.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
17. február 2015

Jaroslav

Dobry den
Upozornujem na stav cesty ktory sa po tohtorocnej zime zhorsil na neunosnu mieru, mohlo by sa mesto rozhodnut pre celkovu rekonstrukciu cesty State grunty. Este by som podotkol aj fakt, ze na vacsej casti chyba chodnik a osvetlenie pre chodcov. Nazoaj je to tak ze mesto caka kym niekoho smrtelne zrani motorove vozidlo? Mohli by sa kompetentni prist osobne presvedcit aka situacia je tam vecer ked sa motoristi musia vyhybat chodcom.
S pozdravom
20. apríl 2016

Platca dani

Dobry den,

takze za rok sa nezmenilo vobec nic, investor Vily na kopci upravil len polovicu cesty popred vilu, takze jej obyvatelia pravdepodobne nebudu vyuzivat celu cestu. Po ceste behaju chodci pomedzi auta, ktore sa rutia 60-70tkou, ked obchadzaju zapchu pri botanickej zahrade, musia dobehnut zdrzanie. Na celej ceste nie je vyznaceny ziadny pruh, predbiehat sa moze po celom useku cesty... Mesto nesie plnu zodpovedost zato, ze su ohrozeni chodci a ludia stojaci na zastavkach (hlinenom vyslapanom mieste pri ceste). Problem je dlhodoby, vyzaduje uz riesenie minimalne vo forme obmedzenia rychlosti a vyznacenia cesty vodorovnym dopravnym znacenim.
11. apríl 2017

Jaroslav Tomášek

Dobry den
Presiel rok a samosprava dokazala akurat osadit dopravnu znacku typu A5 "nerovnost na vozovke" a preto by som sa chcel opytat samospravy kedy maju planovane financie na rekonstrukciu vrchnej vrstvy dopravnej komunikacie Stare Grunty.
Dalej by som opat podotkol chybajuci chodnik pre chodcov, ktory z mojho hladiska je potrebny a to hlavne v nocnych hodinach kedy je na ceste velke mnozstvo chodcov na vozovke.

S pozdravom
13. máj 2020

Peter Oravec

Chodník na Starých Gruntoch sa riešiť nebude:
"O 645-tisíc eur príde Generálny investor Bratislavy (GIB), ktorý tak nebude realizovať nový chodník na Vlárskej, priechod pre chodcov na Vlárskej a Klenovej, nebude rušiť odbočku zo Šancovej na Račiansku na Račianskom mýte, čo malo zlepšiť bezpečnosť chodcov, rozširovať cestu do Čunova ani pripravovať výkup a projekciu nového chodníka s osvetlením na Starých Gruntoch. Na Eisnerovej ulici v Devínskej Novej Vsi nevznikne uvažovaná svetelná križovatka."
https://www.yimba.sk/clanky/bratislava-a-koronavirus-ako-sa-menia-plany-hlavneho-mesta
06. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
10. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia výstavby

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
05. júl 2021

Martin Uváček

Cesta na ulici boja opravená niekedy v roku 2018. Podnet je vyriešený.
30. október 2022

Martin Uváček

Podnet vyriešený treba aktualizovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania