Orezy stromov Bratislava-Ružinov - Ružová dolina

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Andrea 06. júna 2014

Chcela by som Vás požiadať, aby boli vykonané orezy stromov ,
ktoré sa nachádzajú pri bloku Ružová dolina 24,26 , zo strany parku,ako aj zo strany cesty ulice za garážami.
Overte,prosím, že vykonanie týchto orezov je naozaj akútne. Pri silnom vetre sa s obavami pozerám s okna a len dúfam, že mi niektorý zo stromov neskončí priamo v byte.
Niektoré stromy su už z časti vyhynuté a vysušené a je len otázkou času, kedy sa zlomia, v lepšom prípade padnú a poškodia bytový dom, v horšom prípade niekoho zabijú.
Ďalšou nepríjemnou vecou je skutočnosť, že sme nútení celodenne svietiť, nakoľko je tu doslova prales. V prípade orezania prehustených stromov sa situácia neporovnateľne zlepší. Orezy neboli vykonávané niekoľko rokov.

19. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na základe vykonanej ohliadky zamestanacami referátu životného prostredia budú dotknuté dreviny zaradené do harmonogramu orezov.
Bližšie informácie o orezoch Vám poskytnú zamestnanci referátu životného prostredia na tel.č. 02/48 284 255.

kancelária starostu
01. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
orezy stromov v Ružovej doline už boli vykonané.

kancelária starostu
01. október 2014

Andrea

Dobrý deň,

zodvihnite sa,prosím, z úradníckej stoličky a prídite sa presvedčiť,akým spôsobom boli vykonané tieto orezy.Zo severnej strany ,priamo pred vchodom Ružová dolina 24 a okná , otočené na túto stranu - vchod Ružová dolina 26 , sa nachádza džungľa, kde je na malej ploche vysadených 27 kusov stromov - váčšie , ktoré majú cca 50 rokov aj menšie. Z tohoto množstva boli orezané iba 3 stromy, ktoré priamo zasahovali nad chodník. Takže vyriešené je jedine to, že niekoho priamo neprizabijú, keď pôjde po chodníku. Normálny človek ,aspoň s priemerným IQ sa musí pozastaviť nad zostrihom týchto stromov, nakoľko je absolútne proti zdravému rozumu, keď je orezaná časť chorého,vyhynutého a zoschnutého stromu nad chodníkom,ale všetko ostatné - zosušené a odumreté konáre - je ponechané na strome. Takže nevyriešili ste takmer nič, stále je tú džungľa , orezať 3 stromy z 27 je zlý vtip a opravte si,prosím, tento podnet na nevyriešený, lebo status "vyriešený" je obyčajným klamstvom.
10. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Ružinov zadala vykonať rez oveľa väčšieho počtu stromov ako uvádzate. Orezať sme zadali stromy, ktoré najviac ohrozovali bezpečnosť a tienili.
Orezy v Ružovej doline boli vykonané prednostne.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania