Bratská - Zeleň a životné prostredie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Vladimir 20. septembra 2020

Pri štátnej hranici s Rakúskom v Petržalke je vysadené nové stromoradie. Sú tam tri rady stromov a kríky na pomerne dlhom úseku. Neviem kto to vysadil, ale je to chvályhodné. Nemohlo by sa niečo také vysadiť aj pri hlavných cestných ťahoch, napríklad na Dolnozemskej a Panónskej ceste v Petržalke, aby sa oddelili tieto cesty od obytnej časti a zlepšilo sa tým ovzdušie a hlučnosť?

20. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
21. september 2020

Mexico

sukromny developer to posadil a za nimi vyrastie nove sidlisko a stromy budu sluzit ako vetrolam cize neviem ci je to az take chvalihodne hm
21. september 2020

Jerome

ano, ide o vystavbu NESTO pri skládke a cintoríne :) skutočne nie chvályhodné!!!
23. september 2020

Vladimir

Ďakujem za informácie, o výstavbe som nevedel. Z môjho pohľadu je každý vysadeny strom, ktorý sa ujme dobrý krok ku zlepšeniu životného prostredia. Čo sa týka výstavby, k tomu sa neviem vyjadriť, aj keď sa mi tiež nepáči, že sa zastavuje každý voľný kúsok priestoru bez výstavby potrebnej infraštruktúry, doprava, zdravotnícke zariadenia, školy, škôlky a podobne.
23. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto momentálne pracuje na projekte 10 000 stromov. O tomto projekte informujeme pravidelne na našich komunikačných kanáloch (napríklad tu https://www.facebook.com/Bratislava.sk). Taktiež máme špeciálnu stránku www.10tisicstromov.sk pre potreby tohto projektu. Môžete sa zapojiť aj vy ako jedinec alebo firma a pomôcť nám spraviť naše mesto zdravším a zelenším.
Máme záujem týchto 10 000 stromov vysadiť priamo v meste, tam kde je ich potreba tak aby nám nevznikali tepelné ostrovy a zmiernili sme čo najviac dopad klimatickej krízy, ktorá by inak veľmi zmenila mikroklímu v Bratislave. Bohužiaľ nie vždy je situácia tak jednoduchá ako vyzerá a ako by sme chceli. Často sú pod zemou na voľných priestranstvách natiahnuté inžinierske siete, niektoré nezaznačené a tak musíme hľadať ich správcu. Nechceme však aby toto bolo prekážkou a preto riešime v niektorých lokalitách aj ich premiestnenie do koridorov. Napríklad tento rok sa nám podarila prvý krát za 30 rokov prekládka inžinierskych sietí tak, aby uvoľnili miesto zeleni.
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=uat637fIkto&app=desktop
Chceme Vás ubezpečiť, že pre zeleň v meste robíme maximum a mnohé kroky, ktoré robíme budú vidno hlavne v budúcnosti na krajšom a zelenšom meste.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. september 2020

Jerome

ODDELENIE vzťahov!!

gramatika nič??

Napríklad tento rok sa nám podarila prvý krát za 30 rokov


prvýkrát ---SPOLU! prvý raz -- prvýkrát - učivo ZDŠ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania