Nezosynchronizované semafory na Riviére

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Pozorovatel 21. septembra 2020

Dobry den,

na Karloveskej ul. su v smere do centra mesta zle zosynchronizovane na seba nadvazujuce semafory. (sobota 19.9.2020 o cca 15:00)

Ked vodicom naskoci zelena na semafore c 1. (pri dome na Karloveskej c. 1D), tak je potrebne cakat aspon 10 sekund, kym naskoci zelena na semafore c. 2 (priecestie smerom do Devina).

Aj touto touto zlou synchronizaciou vznikaju kolony na Karloveskej a Molecovej.

Synchronizaciu je potrebne vyriesit este teraz pocas vystavby a dopravnych obmedzeni, aby sa zvysila plynulost dopravy.

Dakujem.

21. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
22. september 2020

Michal K.

v tejto oblasti je toho viac "nezosynchoronizovaneho"
22. september 2020

Lukáš

Katstrofalna synchronizacia a k tomu este zbytocne brzdiaca hlavny prúd iduci po Karloveskej
23. september 2020

Haky

Pred par dňami som tam išla vecer autom smerom do mesta. Clovek ma co robit, aby sa zorientoval. Nie vsetky označovače na ceste su spravne (šípkami/véčkom) otočené, nieledy aj zle osvetlené. Vďaka Bohu, že nebývam na Dlháčoch. Lebo tam by snad pomohla iba lanovka. Nezávidím tým luďom presun kamkolvek mimo sídlisko Dlhé Diely.
24. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. september 2020

Vauban

100 metrov predtym je "hlavny" prechod do Lidla...to naozaj potrebujeme prechod cez hlavnu 4 prudovku s elektrickou kazdych 100 metrov? najma na okrajovej casti akou je Riviera, kde zije 5,5 cloveka? za ten cas co tam clovek caka na zelenu by som bral pesi presun na ten hlavny prechod + vyssiu preferenciu chodcov aby som cakal menej a tento prechod by som ozelel uplne
27. september 2020

Michal K.

ludia maju problem prejst k prechodu 10m a nie 100 a ani zabradlie ich nezastavi. myslim, ze radsej prechod, ako mnozstvo prebiehajucich chodcov a nehody.
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oddelenie dopravného inžinierstva nás informovalo, že po konzultácii s Krajským dopravným inšpektorátom navrhli koordináciu uvedených križovatiek. Od dnes (30.09.2020) je koordinácia zrealizovaná. Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. september 2020

Pozorovatel

Zajtra rano to overim
01. október 2020

Pozorovatel

@admin

Aktualny stav z dnesneho rana 01.10.2020 cca 06:30.
Kolona do centra siahala od semafora na krizovatke s Devinskou cestou az po pesi nadchod pri poistovni Allianz, zdrzanie cca 15 min.

Ked som sa dostal k semaforom, tak som zistil, ze koordinacia podla mojho nazoru NEBOLA vykonana a vsetko ostalo po starom.
Cize ked naskocila zelena na semafore c 1. (pri dome na Karloveskej c. 1D), tak na semafore c. 2 (priecestie smerom do Devina) naskocila zelena az po cca 8 sekundach.

Osobne si myslim, ze zelena by mala naskocit najprv na semafore c 2, aby mohli prejst auta, ktore sa nazhromazdili pred tymto semaforom a az nasledne po vyprazdneni pruhov by mala naskocit zelena na semafore c 1, aby mohli auta plynulo prejst krizovatkou s Devinskou cestou.
Nasledne po naskceni cervenej na semafore c1, by mala nasledovat aspon 10-15 sek rezerva, aby rozbehnute auta dokazali prejst krizovatkou s Devinskou a az nasledne by mala naskocit cervena na semafore c 2.

Ak maju odbornici z oddelenia dopravneho inzinierstva iny nazor na koordinaciu tesne po sebe iducich semaforov ako som uviedol, bol by som ako laik velmi rad, aby ho do podnetu zdovodnili a vysvetlili obcanom, ktori denne stoja v kolonach, preco koordinaciu nastavili tak, ako je vyssie popisany stav z dnesneho rana (ak teda bola 30.9.2020 koordinacia vykonana).

Este by som rad upriamil pozornost odbornikov na podnet na zlepsenie plynulosti prejazdu krizovatkami, ktore su riadene indukcnym senzorom vo vozovke (detekovanim vozidla nad nim hadze zelenu), ale vacsina vodicov o tomto riadeni nevie.
Doteraz som nedostal relevantnu odpoved, akym sposobom navrhuju odbornici zvysit plynulost prejazdu krizovatiek, vsetky odpovede na moje argumenty boli zatial v zmysle ako sa to neda ...

Cize ak sa neda zrealizovat plynulost mnou navrhovanym sposobom, mohli by prosim do podnetu uviest akym inym sposobom planuju v DOHLADNOM case zrealizovat riesenie zlepsenia plynulosti prejazdu krizovatiek?
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/57990/krizovatka-saratovska-repasskeho-indukcny-senzor-pre-odbocenie

Prosim zaslat samosprave.

Dakujem
19. október 2020

Pozorovatel

@admin prosim zaslat samosprave, Dakujem

Zmena synchronizacie nebola stale vykonana a funguje tak, ako je popisane v podani podnetu 21.9.2020.
19. november 2020

Pozorovatel

@admin
Poprosim vyziadat stanovisko k stavu riesenia.
Dakujem
14. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za dlhšiu reakciu z našej strany.
Problém s nezosynchronizovaním bol v čase rekonštrukcie zastávky Riviéra. Po konzultácii s KDI sme sa snažili situáciu zlepšiť spustením upraveného riadenia od 30.9.2020.
Od 16.11.2020 je spustená cestná dopravná signalizácia v definitívnom režime, kde sa zohľadnila aj koordinácia v medzikrižovatkovom priestore a obnovila sa premávka v oboch jazdných pruhoch.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 16.11.2020

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania