Umiestnenie lámp na Ul. J. Stanislava

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Novoosadené lampy na Ulici Jána Stanislava nespĺňajú STN 73 6110, ktorá ukladá minimálnu voľnú šírku chodníka 1,5m, preto žiadam o ich preloženie v súlade s uvedenou normou.

21. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
22. september 2020

Common Ennemy

novoosadene ..neskutocne.., kebyze je tam aspon 1100mm pre pohyb invalidov, ale ani to nie...
22. september 2020

Roman Mihalik

1300mm je podľa 532/2002 potrebné... Staré lampy boli na rovnakom mieste, len ich nahradili novými, bez rozmýšľania, trestuhodné.
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie stavebných činností

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

výmena stožiarov riešila havarijný stav stĺpov verejného osvetlenia. Ich premiestnenie bude vyžadovať komplexnejší a komplikovanejší projekt. Na postupnom spriechodňovaní peších komunikácii a premiestňovaní stĺpov pracujeme.

Ulicu J. Stanislava sme špeciálne riešili aj v spolupráci s mestskou časťou Karlova Ves.
(i) Preverili sme možnosť posunu stĺpu - avšak, vzhľadom na umiestnenie ostatných inžinierskych sietí a riziko poškodenia múriku pri plote ku ktorému by došlo pri kompletnom rozbúraní masívneho stožiarového základu pôvodného stožiara (čo by bolo pri posune nevyhnutné) bol stožiar osadený na pôvodné miesto.
(ii) Úpravy povrchu chodníka budú realizované na záver prác, ktoré realizujeme v rámci celej Bratislavy na miestach, kde je stav stožiarov vyhodnotený ako kritický.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. september 2020

Roman Mihalik

Pracujete na spomínanom komplexnejšom presune lámp? Preverili ste aj s MČ Karlova Ves možnosť presunúť lampy za plot, do škôlky, čím by odpadol problém so sieťami a chodník by bol voľný v plnej šírke? Pozemok patrí MČ. Prípadne riešili ste s MČ osadenie lámp do múrika? Na križovatke s Tománkovou obe lampy nie sú pri múriku a boli aj tak osadené do chodníka napriek tomu, že je vedľa voľná trávnatá plocha patriaca magistrátu. Prečo sa tieto lampy neosadili mimo chodník? Žiadam o preloženie aspoň týchto lámp dokým nevyriešite projekt presunu lámp pri múriku škôlky.
26. september 2020

Roman Mihalik

Nesúhlasím s uzavretím podnetu, nakoľko nie všetky lampy sú pri múriku. V podnete sú aj dve v križovatke, ktoré spomínam a k nim sa magistrát nevyjadril
26. september 2020

Admin KV

Dobrý deň, pán Mihálik, podnet som uzavrel, lebo Magistrát uvádza ako dôvod nepremiestnenia stožiarov nielen spomínaný múrik ale aj inžinierske siete. Predpokladám, že k premiestneniu stožiarov v tejto časti ulice nedošlo práve kvôli inžinierskym sieťam.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania