Opusteny vrak na parkovisku na Borodacovej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Roman 09. júna 2014

Na parkovisku pri ZS Borodacova je uz mesiac odstaveny opusteny vrak. Kedze majitel z neho odstranil ECV, je zjavne, ze ho tam ponechal napospas osudu. Po mesiaci je spinavy, zakadeny vtacim, trusom a popadanym pelom zo stromov. Posobi doslova ohyzdne. Kedze nam na malom parkovisku v case obeda a vecere neopravnene parkuju este aj hostia vedla stojacej pizzerie, a vrak zabera trvalo jedno miesto, ziadam o jeho urychleny odtah.

09. jún 2014

jakadamova

zabudni na to Roman. Zijeme na Sk. kym to nezavadzia nejakemu papalášovi zatial sa s tym nepohne
16. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.
Na základe obhliadky 16.6.2014 bolo zistené, že uvedený vrak Fiat Punto modrej farby už je v evidencii Mestskej časti Bratislava – Ružinov. Mestská polícia dňa 8.5.2014 na uvedené vozidlo, v tom čase zaparkované na spevnenej ploche pred bytovým domom na Borodáčovej ul. č. 5, umiestnila výzvu v zmysle § 51 zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch na odstránenie vozidla v lehote do 30 dní. Pri priebežnej kontrole odstraňovania starých vozidiel dňa 3.6. 2014 uvedené vozidlo bolo zaparkované stále pred bytovým domom na Borodáčovej č. 5 a nie nie na parkovisku pred školou. Toho času je vozidlo zaparkované na parkovisku pred školou na Borodáčovej ul. s odstránenou výzvou v zmysle § 51 zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch. Na vozidlo bude opätovne umiestnená výzva v zmysle § 51 zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch na odstránenie vozidla v lehote do 30 dní. V prípade, že staré vozidlo nebude odstránené v stanovenom termíne, bude odovzdané na určené parkovisko autorizovaného spracovateľa starých vozidiel.


kancelária starostu
16. jún 2014

Viva

Načo je potrebné na auto dávať ďalšiu výzvu a čakať ďalších 30 dní ?
A keď ho majiteľ opať presunie prá metrov na iné miesto, opäť budete dávať výzvu a čakť ďalších 30 dní ?
Veď auto teraz nemá ŠPZ - mali ste ho operatívne riešiť (odťahom) hneď na obhliadke po 30 dňoch.

Predpokladám, že predtým malo ešte ŠPZ a teda ste ho vedeli stotožniť s majiteľom vozidla.
Takto len budete vypisovať výzvy donekonečna a vrak bude miesto na parkovanie zaberať veselo ďalej ?
:-(
17. jún 2014

Roman

Viva, my musime ist niekedy na coffee. Poslite email address. ;-)
18. jún 2014

Jana Malinova

Je to zvlastne na tom nasom Slovensku... Ked auto parkuje, kde nema, tak okamzite dostane papucu alebo je odtiahnute. Ked niekde zavadzia vrak, niet toho, kto by ho dal odtiahnut. Len nan budu "kompetentni" donekonecna umiestnovat vyzvy a chodit sa pozerat, ci tam stale stoji alebo sa o nejaky kusok posunulo. Len aby to urobil majitel na svoje naklady, aby to nemuselo ist zo statneho. Ale paky, ako ho k tomu donutit nemaju ziadne. Hotovy Absurdistan. Tu nic nefunguje tak, ako ma, ako by bolo ziaduce. Myslim si, ze aj samotna odpoved samospravy na podnet hovori za vsetko. Cisty alibizmus. Spravna odpoved z kancelarie strostu mala zniet: Dakujeme za podnet, auto bolo odstranene.
18. jún 2014

Jana Malinova

Vazeny pan starosta Pekar,
zamestnajte ma u Vas a uvidite, ako ma fungovat miestna samosprava. Hlasim sa k Vam do sluzby. Aj ked si myslim, ze uz je to v podstate aj zbytocne, lebo zachvilu si aj tak balite kufre a pride niekto schopnejsi, kto tomu skutocne aj bude rozumiet. Tak asi skusim stastie az u Vasho nasledovnika.
S pozdravom JM
16. júl 2014

Roman

DOKEDY TEN CREP ESTE BUDE ZAVADZAT NA TOM PARKOVISKU? UZ AJ DRUHA NEZMYSELNA 30-DNOVA LEHOTA UPLYNULA. ZREJME BUDEME NUTENI INFORMOVAT O NECINNOSTI MU RUZINOV V TEJTO KAUZE MEDIA!
04. august 2014

Roman

Vazeny pan Holik a cele to Kocurkovo zvane MU Ruzinov. Ja mam pocit, ze zijem na planete opic a nie v hlavnom meste clenskeho statu EU. 16. juna kancelaria starostu oznamila, ze "Toho času je vozidlo zaparkované na parkovisku pred školou na Borodáčovej ul. s odstránenou výzvou v zmysle § 51 zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch. Na vozidlo bude opätovne umiestnená výzva v zmysle § 51 zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch na odstránenie vozidla v lehote do 30 dní. V prípade, že staré vozidlo nebude odstránené v stanovenom termíne, bude odovzdané na určené parkovisko autorizovaného spracovateľa starých vozidiel". TEDA TEN SROT MAL BYT KONECNE Z PARKOVISKA ODSTRANENY NAJNESKOR 16. jula. Uz aj tato vyzva zo 16. juna bola 2. v poradi, nakolko hlasenie od MsP o vraku bolo odd. zivotneho prostredia a jeho zodpovednemu pracovnikovi HOLIKOVI oznamene uz 8. maja. Aky sok som zazil ked som na predmetnom vraku, pod ktorym sa po 3 mesiacoch uz usalasili tulave macky, uvidel 28. jula DALSIU VYZVU - v poradi uz 3. - v ktorej ten dementny Miestny urad Ruzinov dava neznamemu majitelovi auta DALSICH 30 DNI NA JEHO ODTAH!!! Moja otazka znie; KOLKO DALSICH 30-DNOVYCH VYZIEV OD MIESTNEHO URADU RUZINOV BUDE POTREBNYCH NA TO, KYM BUDE TENTO VRAK KONECNE ODTIAHNUTY??!!
04. august 2014

Roman

Pani Malinova, MU Ruzinov by Vas mal bezpodmienecne zamestnat namiesto toho neschopneho pana Holika z odboru zivotneho prostredia. Rad by som videl vysledky jeho prace, kedze je plateny aj z mojich dani a objektivne nevidim ziadne. Uz som o tomto uchylnom pristupe MU k tomuto problemu informoval media. Je teda mozne, ze ten necinny zamestnanec dostane konecne kopacky a jeho miesto bude volne. Drzim palce.
04. august 2014

Jana Malinova

Roman, ked je pre MU Ruzinov problemom uz aj odtiahnutie stareho vraku z parkoviska a kompetentni zamestnanci sa zmozu jedine na to, ze lepia na vrak stale nove a nove vyzvy s 30-dnovou lehotou, vies si predstavit, ako to tam musi fungovat. Cas komunalnych volieb sa blizi, ludia vsetko spocitaju tomu najneschopnejsiemu starostovi vsech dob, aky sa kedy v Ruzinove vyskytol. Mozes sa spolahnut. Holik by si zasluzil padaka. Ten clovek na tej pozicii nema co hladat. Zabera miesto ovela schopnejsim ludom, ktori by tu pracu dokazali robit s nasadenim a skutocnym zaujmom o riesenie problemov Ruzinovcanov. Vsetko treba medializovat, len to v tejto krajine preberie z letargie neschopnych uradnikov, ktori sa zrazu zlaknu, ze by mohli prist o flek. Skusim sa o nejaky cas informovat, ci to miesto uz nie je volne. :-)
05. august 2014

Marta

Ten nechutný Holík je skutočne hanbou celého ružinovského Miestneho úradu. Veď sa len pozrite koľko je nahlásených vrakov, ktoré zavadzajú na parkoviskách po celom Ružinove. A tento nemožný tĺk zrejme len chodí na tie vraky lepiť nekonečné výzvy. Nechápem ako môže jeden úrad v 21. storočí zamestnávať takéhoto vaďasa. Dušan, kedy ho už konečne vykopneš? Už včera bolo neskoro.
08. september 2014

Roman

Ruzinovska samosprava informovala 16.6. o zacati riesenia podnetu, podaneho na Ms policiu dna 8.5. Podnet 1,5 mesiaca nijako neriesila, az po 2. upozorneni dna 28.7. umiestnila na odstaveny vrak vyzvu na jeho odtiahnutie, PRICOM MAJITELOVI DALA UZ DRUHU 30-DNOVU LEHOTU NA ODTAH VOZIDLA. Tato druha 30-dnova lehota uplynula 28.8. Dnes je 8.9. a vrak na parkovisku este stale stoji a zabera obyvatelom nadalej jedno parkovacie miesto. !!! MA TO SNAD ZNAMENAT, ZE TA NECINNA RUZINOVSKA SAMOSPRAVA DALA VODICOVI UZ TRETIU 30-DNOVU LEHOTU NA ODTAH VRAKU Z PARKOVISKA? Kolko 30 dnovych lehot mu este bude musiet dat, kym ten srot z toho parkoviska definitivne zmizne???
11. október 2014

perplexer

Už ma to nebaví, tento formulár prestarostu mi neprepustí môj text, aj keď som ho po pôvodnom napísaní upravoval ďalších asi 30 minút. Auto je stále na mieste a aj ďalšie vedla, celý môj príspevok je tu http://jpst.it/tFOG
16. október 2014

perplexer

tak chudák punto je už od tohto týždňa odprataný (v podstate ho odsúdil jeho majitel na čokolvek, keď ho tam odstavil bez značiek a stk/ek), ale ten rozheganý opel asi o 6 miest vedla bude možno ďalší na rane (ja ho nenahlásim, nebývam priamo tam a ani som tam nikdy nepotreboval parkovať)
25. október 2014

Roman

Presne tak! Uz aj ja som zaregostroval dalsi vrak na tom parkovisku. Je to priserne. Parkovisko je proste na konci slepej ulice a pomaly ale iste sa meni na vrakovisko. A ten nechutny Pekar a jeho bande trvalo VYSE POL ROKA ten vrak odpratat. 3x som musel volat na Mestsku policiu. Ti sa odvolavali na toho ocividne dusevne opotrebovaneho Holika. No nic, este 2 tyzdne pekarik a budes mat dopecene.... 4 roky si sa o Ruzinov absolutne, ale ABSOLUTNE nestaral!
25. október 2014

Roman

perplexer, precital som si tvoj prispevok na paste.it. Vynasnazim sa obratit na noveho starostu Ruzinova po volbach a upozornit ho na toho neschopneho a necinneho Holika. Zda sa, ze to individuum je tam roky zabetonovane a uz tam chce len v pokoji dohnit az do dochodku.
25. október 2014

perplexer

No ja som trocha skeptický s novým nádejným starostom, z toho výberu kandidátov som mierne povedané smutný; jedni sú pre mňa nevhodní (1, 2, 5, 6) a zvyšní takmerdôchodcovia neznámi, takže to asi nechám na "vytiahnutie z klobúka" (nebudem dávať v 2014 hlas žiadnemu ružinovskému starostovi). Podla všetkého žiadna významná pozitívna zmena nenastane, a to ani celomestsky. Bratislava je už dosť zakorenená v jej tápaní, chátraní a ignorovaní jej smerovania k miestu pre dobrý život miestnych obyvatelov. Je to zjavne mesto na opakované "jedno použitie".
Asi nám ostáva len ďalej takto pindať a otravovať každého jedného zodpovedného v jeho funkcii, aby sa naplno venoval svojej pracovnej agende za ktorú je platený (často jeden funkcionár stíha ničnerobit na 5 - 10 flekoch naraz).
Všimol som si že na mnohé podnety sa nikto neozve ani po mesiacoch, chcelo by to od správcov aspoň povinnosť vždy (trebárs do 30 dní) zverejniť názov zodpovedného oddelenia a meno zodpovednej (mlčiacej) osoby.
04. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vrak bol odstránený.

kancelária starostu
19. november 2014

Jana Malinova

Odstranenie vraku trvalo 5 mesiacov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania