Devínska Kobyla-zábradlie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Juraj 24. septembra 2020

Dobrý deň,

na raketovej základni Devínskej Kobyly po sprístupnení novej rozhľadne pribudlo veľa návštevníkov rodín s deťmi. Nachádza sa tu množstvo nevhodne zabezpečených (drevenou doskou, ktorá prehnije) alebo vôbec nezabezpečených šácht a miest s hranou prepadu väčšou ako je v rámci stavebného zákona povolené bez zábradlia, taktiež novo namontované zábradlia nie sú na celú šírku hrany pádu.
V rámci bezpečnosti rodín s deťmi prosím o zabezpečenie týchto miest vhodným spôsobom. Myslím si, že plastová reťaz, alebo označenie ,,Vstup na vlastné riziko´´ nebude vhodný spôsob.


Za bezpečnosť detí Vám ďakujem.

24. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Devínska Nová Ves
01. október 2020

Juraj

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať v akom štádiu riešenia je tento podnet?
Ďakujem
13. október 2020

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

zatiaľ bol podnet odoslaný samospráve - opätovne, pretože sa nevyjadrili v 14-dňovej lehote.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Stavby objektov bývalej raketovej základne nie sú vo vlastníctve mestskej časti, zodpovednosť za bezpečnosť je na vlastníkovi stavby.
V prípade, že sa mestskej časti podarí napomôcť k vysporiadaniu stavieb, bude jej cieľom stavby zabezpečiť a prispôsobiť požiadavkám na charakter územia.

oddelenie VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
08. marec 2021

Tomas Mahi

Pod skalou-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Dobry den, aky je prosim vas stav tohto projektu? Je dokonceny? Nechce sa mi verit, ze mesto alebo mestska cast otovri verejnosti podobny objekt. Bol to povodny zamer postavit vyhliadkovu vezu uprostred nebezpecnej skladky odpadov? V bezprostrednej blizkozti veze, kam chodi plno ludi s detmi sa nachadzaju nebezpecne otvorene hlboke jamy, nezabezpecene objekty plne rozbiteho skla a podobne. Nehovorim o tom, ze dojem z okolia vyhliadky je naozaj neskutocne zly - pristupove cesty plne nanosov, neupravovana zelen, bahniste pristupove cesty, odpadky kam oko padne. Naco sa otvara vyhliadka ked sa nevie zabezpecit aspon trosku dostojne a hlavne bezpecne okolie?
08. marec 2021

Juraj

Dobrý deň,
viete mi prosím poskytnúť informáciu o tom kto je vlastníkom stavieb alebo ich správcom? Aby sa dané problémy v tomto území vyriešili v čo najkratšej dobe.
Nečakajme prosím na to kým sa niekto zraní.

Ďakujem
21. marec 2021

Danica

Vápenka-kanalizácia-chýbajúci kanalizačný poklop

pri asfaltke cestou z vuhliadky na Devinskej Kobyle je otvoreny a celkom hlboky kanal. Teraz tade chodi vela ludi, nedal by sa, prosim, zakryt poklopom?
19. júl 2021

Pavol Grasse

Vlastníkom stavieb je Ministerstvo Obrany.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania