Tomášikova-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Miro Kohut 26. septembra 2020

Dobry den. Na Tomasikovej ulici hned za krizovatkou Ruzinovska - Tomasikova v smere na Gagarinovu sa vcera 21/9 stala smrtelna nehoda, kde na prechode zrazilo Range Rover 18 rocne dievca. Zial tato smrtelna nehoda na tomto useku kde po sebe nasleduju hned 3 prechody pre chodcov nie je jedina. Viem minimalne este o jednej v priebehu poslednych 3 rokov. Auta vobec nezastavuju a ani nespomaluju pred prechodmi, takze s istotou mozeme povedat, ze pribudnu v buducnosti dalsie ak nieco nespravime. Je mozne dat v tomto useku spomalovace ? Pripadne lepsie zviditelnit prechody ? Vdaka. Miro

26. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
28. september 2020

Juraj

Alebo zuzit jazdne pruhy, aby to vodicov prinutilo znizit rychlost a pridat do stredu ostrovcek.

Taky dlhy prechod cez siroku stvorprudovku bez ostrovceka je naozaj pre silne povahy a doslova si pyta dalsi smrtelny uraz.
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvom rade je nám veľmi ľúto nehody na priechode pre chodcov, kde má chodec, ktorý vstúpil na vozovku, prednosť, pričom ho vodič nesmie ani ohroziť.
Tomášikova ulica je v úseku medzi Obilnou a Ľanovou ulicou trojpruhová; je to rovný priamy úsek komunikácie s dostatočným rozhľadom, kde sa nachádzajú dva priechody pre chodcov umiestnené medzi zastávkami MHD „DK Ružinov“. Jeden priechod je vyznačený štandardne vodorovnými a zvislými dopravnými značkami, na druhom priechode pri križovatke s Ľanovou sú zvislé značky „Priechod pre chodcov“ umiestnené nadštandardne na podklade s retroreflexnou úpravou,. Obidva priechody sú bezbariérové.
Vzhľadom na uvedené konštatujeme, že priechody sú vyznačené dostatočne a v rámci našich možností nevieme viac zvýšiť bezpečnosť tohto úseku. Podnet sme konzultovali aj s Krajským dopravným inšpektorátom – ich stanovisko je totožné.
Na zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky hlavne na priechode pri Ľanovej, plánujeme nasvietenie s doplnením DZ 325 Priechod pre chodcov nad vozovku.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. október 2020

Juraj

Neviem, ci vidim zle ja, alebo byrokrat z oddelenia dopravy, ktory tu odpisoval, ale na uvodnej fotke k prispevku vidim 4 pruhy, nie 3.

Jeden odbocovaci, jeden priamy jednym smerom, dalsi priamy opacnym smerom a autobusovy pruh. Na magistrate asi vedia citat a pisat, ale este by si tam mali najat niekoho, kto vie aj pocitat.

A keby tam na oddeleni dopravy este mali aj niekoho, koho realne aj zaujima bezpecnost chodcov, to by uz bola uplna idylka...
08. október 2020

Katarína

Dobry den,

absolutne suhlasim s tym, ze tieto priechody sú velmi nebezpecne. Vodici minimalne zastavia chodcom. Detom som zakazala chodit zo skoly cez tieto dva priechody Ľanová, Obilná - neviem ci je toto zrovna riesenie....
Urcite by pomohol ostrovcek.

Prosim, robte s tym nieco.

Dakujem.
23. október 2020

František

Vobec si nemyslim, ze su dostatocne zabezpecene. Chodim aj cez prechod Obilna a aj Lanova kazdy den, a teda je to vzdy vyzva plna adrenalinu, ked sa odhodlam vkrocit na prechod. Auta, akoby ani nevideli, ze sa tam nachadzaju a taktiez prekvapene tesne brzdia, aby nezrazili chodca.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania