Americké námestie-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Peter Oravec 23. septembra 2020

Na Americkom námestí DPB opäť umiestňuje trakčné stožiare tak, že zásadným spôsobom sťaží pohyb chodcov po chodníku. Ak budú električkovú trať posúvať smerom k parčíku (ako oznámili) tak, aby koľajnice išli popri tých nových stĺpoch, tak ostane chodník iba od stĺpa po parčík (trávnik), a to je zhruba meter. To sa mi nezdá, že by to bolo v poriadku. Alebo budú uberať aj z parku/trávnika?
Prosím o riešenie tak, aby bol chodník po dokončení rekonštrukcie pre chodcov dostatočne široký a použiteľný (napríklad aj s detským kočíkom alebo invalidným vozíkom).

23. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
23. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
30. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Uvedený podnet nie je opodstatnený, nakoľko podľa schválenej projektovej dokumentácie na opravu električkovej koľajovej trate v úseku Americké nám. – Blumental je vzdialenosť medzi nástupištnou hranou zastávky a stĺpom TV cca 2,00 m.

Chodci nebudú prechádzať v priestore medzi stĺpom TV a parčíkom (úzky priestor), ale ich pohyb je logicky predpokladaný v priestore medzi stĺpom TV a hranou nástupišta – šírka tohto priestoru je dostatočná a bezpečná nielen pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu, ale aj pre osoby s detským kočíkom. S týmto cieľom bolo umiestnenie stĺpov projektované čo najbližšie k parčíku tak, aby pohyb osôb na nástupištnej ploche bol obmedzovaný minimálne.

Týmto považujeme podnet za uzavretý a dostatočne vysvetlený. Ďakujeme Vám za Váš záujem o veci verejné a Vážime si Vašu priazeň.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
30. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
predbežne súhlasím s uzavretím podnetu, ak je to tak, ako vysvetlil DPB.
Škoda len, že sa DPB vyjadril až na aktualizáciu podnetu a nereagoval, resp. nevysvetlil situáciu obratom pri zadaní podnetu, ale čakal na aktualizáciu podnetu.
S pozdravom.
30. september 2020

Peter Oravec

P.S. Mimochodom, aj počet hlasov k tomuto podnetu svedčí o tom, že tu niečo nie je v poriadku.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania