Chýbajúci spomaľovač pred priechodom na Majerníkovej 23

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Tento priechod pre chodcov sa nachadza pri vstupe do arealu zakladnej skoly, na ihrisko. Je sice vyznacenych srafovanim tych 5m, kde pred priechodom auta nesmu parkovat a to sa aj dodrziava. Napriek tomu je z chodnika pri prechadzani zly vyhlad - aj kvoli zakriveniu vozovky + tym autam, ktore su zaparkovane pri ceste. Ja mam 170cm a napriek tomu nie je dobre vidno, ci nejde auto - co potom deti a nizsi ludia. Clovek musi vyjst asi do tretiny vozovky, aby mal rozhlad, ci nejde auto. Viem, ze soferov tento podnet bude hnevat, ale myslim si, ze by tu mal byt spomalovac - denne tu prechadza velmi vela deti, rodicov s kocikmi a musia vychadzat hlboko do cesty, aby sa presvedcili. Auta tu jazdia dost rychlo a nie je to bezpecne. Dakujem.

25. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
25. september 2020

Michal

Tam spomalovac urcite nie. Ked tak zvyraznit priechod.
25. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. september 2020

lucia

Považujem toto riešenie prechodu cez vozovku za veeeľmi nešťastné! Tie autá odstavené pred prechodom pre chodcov, ktorý je v zákrute a ešte pri škole tam nemajú čo robiť! Malo by sa to celé prehodnotiť a upraviť tak, aby to nebolo nebezpečné.
27. september 2020

Vauban

100 metrov dole je dalsi prechod a 200 metrov vyssie tiez...osobne by som mal radsej jeden poriadny bezbarierovy prechod na semafor kde chodec stlaci a prejde

spomalovac je podla mna najposlednejsie riesenie (uz len kvoli MHD), ovela lepsie by bolo dat 40tku so statickym radarom nech rozposiela pokuty po celej hlavnej ceste na Dlhych dieloch... lebo zla viditelnost chodcov a najma deti je takmer na kazdom prechode na Dlhych dieloch a to pisem ako sofer, ktory pravidelne pribrzduje pred kazdym takymto prechodom a vznikaju z toho aj potencialne kolizie s autom za mnou, ktore nejake deti na prechodoch neriesi (je tu prilis vela roznych "pretekarov")
27. september 2020

Max

pre zlý rozhľad je tu ideálna rýchlosť 30km/h, vodič pri 40ke nestihne dobrzdiť bez hroziacej kolízie s autom za ním... aj keď neviem či by to malo efekt bez radaru, lebo ako si všímam 99% vodičov absolútne ignoruje obmedzenie rýchlosti na 30km/h či na Kuklovskej, alebo Matejkovej / predvčerom tu dokonca chalan autom odpálil plynovú pripojku na dome a ani prítomnosť dopravakov niektorych neodradila od prekročenia rýchlosti/😕

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania