Parčík obsadzovaný asociálmi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 06. júla 2011

V posledných týždňoch našla v tieni stromov svoj úkryt skupina asociálov, odhadom 10 ľudí, pričom sa zdá že ich počet narastá. Miesto si zútulnili "nábytkom", malý parčík v ktorom sa zvykli hrať deti a popri ktorom sa prechádzali dôchodcovia z neďalekej bytovky sa stal novonadobudnutým "teritórium" asociálov. Z tejto lokality sa stáva nebezpečné miesto a s koncom leta, kedy budú dni kratšie sa budú obyvatelia okolitých bytoviek cítiť ešte viac v ohrození.

20. júl 2011

Odpoveď samosprávy

Dňa 7. júla 2011 zamestnanci oddelenia sociálnych vecí Miestneho úradu Bratislava-Petržalka uskutočnili obhliadku miesta v súčinnosti s hliadkou Mestskej polície, ktorá bola nápomocná pri legitimovaní bezdomovcov a pri bezpečnosti.

Pracovníci odd. sociálnych vecí petržalského miestneho úradu vykonali pravidelnú detekciu bezdomovcov zdržujúcich sa na území mestskej časti a na základe podnetu občanov na stránke" odkaz pre starostu" boli aj v lokalite Ovsište - na ulici M. C. Sklodowskej. Našli tam v parčíku opustené miesto so stoličkami a fotelkami. V tom čase sa tam nikto nenachádzal.

Je zrejmé, že vo večerných hodinách sa tam zdržiavajú rôzne osoby, ktoré popíjajú alkohol. Počas víkendu, bola vykonaná obhliadka tohto miesta pracovníčkou oddelenia sociálnych vecí a je zrejmé, že sa tam zdržiavajú asociálne osoby z okolitých bytových domov. V neďalekom obchode si kupujú lacné alkoholické nápoje a na danom mieste, kde je chládok, ich konzumujú. O tejto skutočnosti je informovaná Mestská polícia, v ktorej kompetencii je sledovať dodržiavanie VZN číslo 2/1997 zo dňa 6. mája 1997 o zákaze požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách v mestskej časti Bratislava-Petržalka.

O možnosti vyčistenia danej lokality oddelenie sociálnych vecí už vie aj Miestny podnik VPS Bratislava-Petržalka, ktorý v rámci svojho harmonogramu miesto vyčistí, avšak je na obyvateľoch z blízkeho okolia, dokedy tam poriadok ostane, resp. či si ho udržia.

Mária Grebeňová-Laczová
tlačová tajomníčka
Miestny úrad Mestskej časti Bratislava-Petržalka
14. jún 2019

Miško Raffay

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania