Táborská-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti


Uzavretý
meno
Lia Kamikadze 26. septembra 2020

Dnes 20:22 volané na číslo 158, v požiarnickej uličke ( Edisonova, Táborska) sa nachadzali 2 výrastkovia (chlapec a dievca) max 22 rokov aj so psom, mensi svetlejsia srst, pes bol na vôdzke.
Ani po viacerych vyzvaniach nechceli uličku opustit, az na viaceré a opakované vyhrážky mojou osobou, že zavolám na 158!!! Čomu samozrejme feťáci neverili, a počúvali na hlavnej ceste Galvaniho, či ich skutočne aj zavolám. Zavolala som! A budem vždy volať, ak ich tam nájdem! Sú drzí, bezočiví, hluční, vulgárni a agresívni. Žiadam o spísanie petície o umiestnenie brány. Keď to ide v iných uličkách na Trnávke, viď obrázok Rádiová a Lidická, prečo nie v tej našej? Taktiež neďaleko ulíc Železná a Bielková, je tiež takáto bránka a dokonca plná, že nie je vôbec vidieť dnu. Petíciu dám na Miestny úrad,

28. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v takýchto prípadoch ako užívanie alkoholu a iných omamných a psychotropných látok na verejnosti nevie mestská časť nič konkrétne robiť ako vás iba poprosiť o pravidelné kontaktovanie polície a tým upozorňovanie na opakovaný problém v tejto lokalite.
Čo sa týka spísania petície, je to vo vašej réžii a máte na to nárok. Dúfame že sa tento problém čoskoro vyrieši a že sa nebudete musieť stretávať s takýmito nepríjemnosťami.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
28. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
10. október 2020

Andrej

Dobry den, odkedy portal odkazprestarostu zverejnuje podnety s vulgarizmami? Z podnetu nevypliva coho sa dopustili ti dvaja mladici, podla vsetkeho ak vencili psa , tiez budu asi obyvatelia Trnavky.Ta striekacka tam ostala po nich alebo ide o ilustracne foto?.Preco by mali na zaklade vyhrazok opustit verejny priestor? Tato ulicka je predsa vo vlastnictve mesta a teda sluzi vsetkym obcanom na prechod alebo ochranu majetku pred poziarmi...Taketo veci treba riesit inak, kamery alebo bezpecnostnymi zlozkami...To budeme postupne uzatvarat aj ine ulice a sidliska?
10. október 2020

Lia Kamikadze

Dobry den, kde prosim vidiete vylgarizmi? Kto tam byva a ma vjazd do ulicky sa poznaju medzi sebou. Nakolko to nir je vybrh pre psov, a vola sa to poziarnicka ulicka, ale nie prechodna pre poziarnicke vozidla a nesplna pre poziarnikov ziadne nalezitosti je zbytocne ju mat otvorenu, nakolko sa tam hromsdia neustale cierne skladky, nabytok, ktory vyhodia, mnozia sa tam potkany, vykali a bezdomovci tam prespavaju a robia si z nej noclaharen. Tsktiez obyvatelia bytoviek, ak im okupovali ludia bez domova pod balkonmi miesta davali mreze, aby sa tam neubytovavali. Kamera Vam problem nevyriesi, nakolko su drshsie, ako brana, nezabranite im tam davat skladky, a kedze je korona a kazdy ma rusku nemate sancu spoznat pachatela a to su ludia, od ktorych nedostanete ani cent a iba Vam, co mate hypoteku strpcuju zivot. Ja hypoteku musim platit a este toto znasat, oni neplatia nic a robia neporiadok, kde je spravodlivost?
28. október 2020

Odpoveď samosprávy

V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a osoby z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Vzhľadom na skutočnosť, že v tejto veci bolo volané na linku 158, nevieme sa vyjadriť, prečo hliadka vec nebola preveriť. Spísanie petície je však právom občanov.

Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania