Sokolská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter 26. septembra 2020

Poprosím o odstránenie vozidla /červená Mazda, prikrytá plachtou/ na Sokolskej ulici (medzi domami 6 a 8 vzadu pri garážach), stojí na mestskom pozemku 3718/26 k.ú. Staré Mesto (804096), obec Bratislava-Staré Mesto Vlastník pozemku: Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, Primaciálne námestie 1, Bratislava, PSČ 814 99, SR
Uvedené vozidlo tu bez pohnutia "parkuje" 2 roky, pred tým stálo na zeleni oproti. Nemá platnú STK, EK a ani nemá EČV.

07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Peter,
ďakujeme za upozornenie, váš podnet bude riešiť oddelenie životného prostredia. O výsledku vás budeme informovať.
Kto? oddelenie životného prostredia

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
11. marec 2021

Peter

Dobrý deň, momentálne prebieha rekonštrukcia trafostanice od Západoslovenskej distribučnej v susedstve tohto vraku. Zabezpečili si aby sa dočasne neparkovalo v križovatke, čo bol problém pri odtiahnutí tohto vraku. Prosím zabezpečte v najbližších dňoch jeho odtiahnutie https://experience.arcgis.com/experience/8da2f92b6c6a4f05a21891d271049dd3/page/page_0/?views=view_6 podľa tu uvedenej evidencie bolo nahlásené políciou a nemá platnú STK od roku 2017 a je v stave na odtiahnutie.
16. apríl 2021

Peter

Dobrý deň, akoje rieseny dany podnet, na aute ani vyzva a ani ziadna zmenaa ubehlo pol roka!
16. apríl 2021

Anonymný užívateľ

Vozidlo nie je odstránené pretože odťahovka sa nemôže dostať k vozidlu keďže na ulici parkujú iné vozidla. Hlava 22 :))

Vyjadrenie MU Staré Mesto:

Momentálne evidujem na Sokolskej ulici pri detskom ihrisku jedno vozidlo, ktoré sme už minulý týždeň chceli odstrániť, avšak nepodarilo sa nám tam dostať s odťahovým vozidlom. Hľadáme iné riešenie.

V minulosti sme mali problémy s odťahom autovrakov, nakoľko spoločnosť, ktorú sme mali zazmluvnenú, nemohla odťahovať vozidlá z dôvodu naplnenosti kapacity vrakoviska. Mestská časť uzatvorila novú zmluvy s inou spoločnosťou, preto po vykonaní všetkých zákonných postupov a uplynutí všetkých zákonných lehôt, dôjde určite o odtiahnutiu vozidiel zo Sokolskej ulice.
16. apríl 2021

Peter

Áno čítal som to vyjadrenie (ďakujem zaňho), ale ak by sa chcelo, tak by to išlo. Ako som písal vyššie Západoslovenská distribučná si vedela zabezpečiť aby sa v križovatke + obytnej zóne + na chodníku (3 porušenia zákona od parkujúcich) neparkovalo - dali za stierače aút dopredu oznam, že v ten a ten deňnech sa tam neparkuje + rovnaký oznam nalepili na steny, ak autá odišli, tak tam dali paletu a potom sa tam aj nákladné auto vytočilo. Asi by tento postup bolo dobré odporučiť aj úradu...
20. máj 2021

Peter

Si robia asi srandu na miestnom úrade. V aplikácii https://experience.arcgis.com/experience/8da2f92b6c6a4f05a21891d271049dd3/page/page_0/?views=view_5%29%2Cview_5 je už dané vozidlo evidované ako vyriešené a pritom tam stále stojí. Prosím admina o opätovné poslanie podnetu na mestskú časť, hádam za mesiac už našli iné riešenie na odstránenie daného vraku. To je taký problém, dať dočasné značky/palety/oznamy za stierač na cestu aby sa tam odťahové vozidlo dostalo?
08. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vrak bol odstránený. Ďakujeme za vašu trpezlivosť.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania