Vinohradnícka-Zákaz odbočenia doľava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý
meno
Pavol 11. júna 2014

Navrhujem zrušenie zákazu odbočenia doľava z Vinohradníckej ulice z dôvodu zbytočného komplikovania sa otáčania v danej lokalite a vytvárania zápch po osadení nových zákazových značiek otáčania sa.

Uvedný zákaz odbočenia doľava (a novo osadené zákazy otočenia) neriešia situáciu pre lokálnych obyvateľov a komplikujú následné otočenie sa vodičom prichádzajúcich z Vinohradníckej ulice a smerujúcim do ľavej časti Biskupíc.

Súčasná nová realizácia len výrazne predĺži úkon otočenia sa. Nakoľko bude potrebné vojsť do ulice a otočiť sa pri dome ...

Netuším čo je nesprávne na smerovaní dopravy a tým aj rozdelením záťaže na ulicu Padlých hrdinov, kde je dostatočne široká a kvalitná vozovka predelená zeleným pásom (na rozdiel od rozpadnutej ulice pri trati priamo v susedstve rodinných domov).

23. jún 2014

Martin

Pripájam sa k vyššie uvedenej požiadavke. Ak majú vodiči, dochádzajúci do mesta potrebu alebo záujem dostať sa na ulicu Padlých hrdinov, potom žiadny zákaz odbočenia doľava a ani zákaz otáčania ich od tohto zámeru neodradí.. Zákazové dopravné značky sa tak míňajú účinku a len strpčujú život lokálnym obyvateľom, ktorým sa dochádzajúci vodiči budú otáčať už priamo pred domami.. Myslel niekto z kompetentných, pred osadením dotknutých značiek, na týchto obyvateľov?
Rovnako ako diskutujúci predo mnou sa pýtam, prečo nemôže byť doprava smerovaná aj na ulicu Padlých hrdinov, ktorá je svojou šírkou a kvalitou rozhodne vhodnejšia na smerovanie dopravy, ako úzka a rozpadávajúca sa ulica Pri trati, po ktorej sa často pohybujú deti sociálne slabších rodín bývajúcich v okolí...
Ďakujem..
21. august 2014

Igor

Dobry den. Tak isto sa pridavam k pozidavke na zmenu tohto nezmyselneho zakazu odbocenia! Je to bohapusta sprostost, ktora v maximalnej miere komplikuje dopravu. Budem velmi vdacny ak sa do tejto temy zapoji niekto zo zastupitelstva mc a skusi nas presvedcit o tom ake je super prospesne pre nas obyvatelov dotknutej lokality toto dopravne znacenie...
10. apríl 2015

Milos

Ale nam obyvatelom Padlych hrdinov svojim prejazdom sposobujete neznesitelny hluk. Som rad, ze tento podnet je nerieseny, lebo obyvatelia by opat museli ziadat protipodnet. V prvom rade zalezi na spokojnosti obyvatelov.
14. apríl 2015

Martin

A čo obyvatelia ulice Pri trati? Oni Vás, pán Miloš, zjavne nezaujímajú.. ich spokojnosť je Vám ukradnutá.. Platíte snáď iné dane ako oni? Cesta na ulici Padlých hrdinov je dvakrát taká široká ako cesta na ulici Pri trati a naviac jednosmerná. Obmedzenie dopravy zákazom odbočenia doľava nemá absolútne žiadne opodstatnenie..
15. apríl 2015

Milos

nuz je to tak... pokial viem, tak je tam iba par rozpadnutych domov
16. apríl 2015

Pavol

Milos: A kde bývate na tej ulici padlých hrdinov? Obecný úrad? 10 firemných domov? V smere do mesta je tam cca 5-6 obytných domov, zvyšok komerčné priestory. A áno, na ulici Pri trati je viac obytných domov , skúste sa tam prejsť ...

Samozrejme riešenie je vybudovanie cesty mimo obytnej zóny a vybudovanie kruhového objazdu pri Miloslavove. Ale to nie je na programe dňa ...
16. apríl 2015

Milos

zrejme kazdy hovorime o niecom uplne inom. Skuste google street view a Padlych hrdinov v Podunajskych biskupiciach v Bratislave.
12. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Predovšetkým sa ospravedlňujeme za reakciu, ktorá prichádza až po niekoľkých rokoch. Po nástupe nového vedenia mestskej časti v roku 2022 sme z minulých období zdedili túto agendu, žiaľ v takomto stave a postupne sa snažíme všetky otvorené podnety (napriek svojej v mnohých prípadoch už neaktuálnosti) uzavrieť. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu pri riešení podnetov - v reálnom čase.

V súčasnosti sa dopravná značka zákaz odbočenia doľava v lokalite nenachádza. Dopravné značky zákaz otáčania ostali zachovaná aj z dôvodu bezpečnosti cestnej premávky.

S pozdravom

Oddelenie životného prostredia, odpadového a cestného hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania