Kadnárova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Ocenujeme rekonstrukciu schodov, no na celej Kadnarovej velmi chybaju rampy pre kociky, voziky a bicykle. Ludia ich obchadzaju cez travniky,cim ich nicia a najma s kocikom je to diskomfort. Pri jednom schodisku sa neda ani to. Su to schody casto veduce k ihriskam, parkom a bytovkam, preto su frekventovane prave rodicmi s malymi detmi. Preto je skoda, ze sa ani pri aktualnej rekonstrukcii nepocita s ich bezbarierovostou.

30. september 2020

Odpoveď samosprávy

S kolegami sme pri každom jednom schodisku preverovali možnosť ich zmeniť na rampu, alebo aspoň na ne pridať koľajnice pre kočíky. Žiaľ normy nás nepustili a pri šikminách nám vychádzal príliš strmý sklon, ktorý znamenal vo väčšine prípadov buď zárez do parkoviska, alebo by sa schodisko predĺžilo k bytovkám.

Koľajnice pre kočíky by zároveň v podstate zamedzili komfortnému využívaniu schodiska, lebo by koľajnice boli takmer v strede schodiska ak by sme dodržali odstup od bočných zábradlí.

Vzhľadom na majetkovo-právne vzťahy pod schodiskami a v ich okolí, normy pre schodiská a finančných možností mestskej časti vieme schodiská rekonštruovať v pôvodnom rozsahu.

V budúcom roku by sme radi pokračovali v rekonštrukcií schodísk a pokúsime sa hľadať vhodné debarierizačné opatrenia.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania