Valachovej-Zasobovacie auto na chodniku


Uzavretý
meno
Julia 30. septembra 2020

Dobrý deň, Chcem sa opýtať, či by ste mohli dať inou cestou zásobovať pizzeriu Duna, ako cez ulicu Valachovej, nakoľko sa pravidelne premávajú zásobovacie autá po chodníku, v parčíku kde sa hrajú a behajú malé deti. To nielen autá, ktoré zásobujú Dunu, ale aj ich súkromné autá vlastníkov Duny. Dá sa aj z druhej strany zásobovať, kde je to oveľa menej nebezpečné hlavne pre tie malé detičky. Bola by som veľmi rada, nielen ja, ale aj ostatné mamičky, ktoré chodia do parčíku s malými detičkami, keby sa to už konečne nejako vyriešilo, lebo to tu trvá celú večnosť. Ďakujem za porozumenie.

01. október 2020

Tomáš

Treba im dať darček na čelné sklo.
05. október 2020

Martin

zavolajte mestskú políciu porušuje sa zákon, súvislá jazda na chodníku je zakázaná!
16. október 2020

Odpoveď samosprávy

Mestská časť nemá možnosť prikazovať ako sa majú zásobovať prevádzky. Rovnako mestská časť neudeľuje povolenia na jazdu po chodníkoch alebo ihriskách. Pokiaľ dochádza k porušovaniu pravidiel cestnej prevádzky je nutné volať mestskú políciu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
19. október 2020

Vlado P.

A upozornil už niekto pizzeriu? Oni vedia, komu majú odkaz odovzdať.
26. október 2020

Peter

Valachovej-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Pravidelne zasobovanie pizzerie na Valachovej 5 ma za nasledok, ze motorove vozidla a dodavky jazdia cez chodnik a travnik od Valachovej 10 alebo z Cervenakovej az k budove kde aj parkuju na ploche ihriska. Nie len ze nicia travniky a chodniky urcene pre chodcov, ale ohrozuju aj rodicov s malymi detmi a dochodcov so psami, ktori sa v zvysenej miere pohybuju pri detskom ihrisku. Zasobovanie je mozne zabezpecit cez Batkovu ulicu. Volat pravidelne MsP nie je systemove riesenie, prosim o osadenie zabran za ucelom zvysenia bezpecnosti.
26. október 2020

Vodafonix

MsP je momentálne vyťažená vyberaním pokút na križovatke Saratovská/Pri Kríži, a v tomto prípade by museli prísť včas, vystúpiť a prejsť pešo na ihrisko... Je to skôr úloha na odd. dopravného inžinierstva z titulu osadenia zábran na základe pravidelného porušovania novely zákona NR SR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov konkrétne §52 odsek 2 s účinnosťou od 09.04.2020, ako aj poškodzovania majetku, ktorý má možno aj MČ Dúbravka v správe.
15. december 2020

Júlia Hudecová

Valachovej-chodník-znečistený

Dobrý deň,
na konci Valachovej ulice po chodníku a po priľahlom trávniku prechádzajú denne autá smerom k reštaurácii Duna - pravdepodobne zásobovanie, resp. rozvoz jedál. Chodník smeruje k detskému ihrisku, kade chodia rodičia s deťmi.
O tomto probléme ste už boli informovaní, ale k náprave nedošlo. Čaká sa na nešťastie?
Asi tam treba osadiť stĺpiky.
J. H.
22. január 2021

Vodafonix

Dokedy tu budu jazdit auta po chodnikoch a ohrozovat chodzcov? Situacia sa vdaka necinnosti len zhorsuje...
22. január 2021

Júlia Hudecová

Dobrý deň,
nechápem, prečo sa situácia nerieši už niekoľko mesiacov. MÚ Dúbravka nás odporučil na Mestskú políciu. Dňa 14.1.2021 som ich mailom na adresu [email protected] upozornila na uvedenú situáciu a žiadala o nápravu. Doteraz mi neodpovedali. Snáď nebudeme stáť na chodníku celý deň a zastavovať vozidlá porušujúce predpisy.
Čo na to pán starosta???
J. Hudecová
25. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA IV boli o tomto probléme vyrozumené a inštruované, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá kompetencie na rozhodovaní o spôsobe zásobovania prevádzok, ani udeľovania výnimiek.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
23. apríl 2021

Vodafonix

Vsetko po starom...
26. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný MsP,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
03. máj 2021

Julia

Všetko po starom , autá si naďalej zásobujú Dunu, jedno po druhom, ešte aj ich súkromné autá jazdia po trávnikoch a parkujú pred altánkom. Pán starosta to má v paži, absolutne ho to nezaujíma, nestará sa o to pokiaľ nepríde k nejakému nešťastiu, pretože sa tu hrajú malé detičky .Pána starostu to nezaujíma, veď v parku sa nehrajú jeho deti. Stará sa o iné somariny, len o toto nie.
02. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
16. marec 2024

Vodafonix

Zakonny stav v praxi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania