Nerešpektovanie dopravnej značky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ľubomír Ostrčil 07. júla 2011

Na križovatke ulíc Radlinského - Vazovova je umiestnená zákazová dopravná značka B1 - zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch. Nerešpektovanie tejto zákazovej značky je nekompromisne postihované na území celej našej republiky. Ale na tomto mieste sa vyskytuje záhadný jav. Nielen vodiči vozidiel ale aj príslušníci štátnej a mestskej polície sú tu postihnutí slepotou pretože túto značku nevidia a preto jej nerešpektovanie nepostihujú. Preto by bolo vhodné aby príslušní funkcionári na toto miesto vyslali tím odborníkov, ktorí by tento fenomén preskúmali.

17. august 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Dodržiavanie zákonných povinností pri riadení dopravných vozidiel je výlučne v kompetencii Polície SR alebo Mestskej polície. Preto sa prosím s Vaším podnetom obráťte na Prezídium policajného zboru SR alebo vedenie Mestskej polície. Personálne otázky v mestskej polícií sú v kompetencii Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava



Podnet bol odoslaný Mestskej polícii.
18. august 2011

Odpoveď samosprávy

Dopravné priestupky spáchané nerešpektovaním dopravnej značky B1 – zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch okrem vozidiel uvedených na dodatkovej tabuľke na Vazovovej ulici tak ako uvádza vo svojom podnete pán Ostrčil, sú riešené aj zo strany hliadok mestskej polície a za tento priestupok môže byť uložená priestupcovi na mieste bloková pokuta do výšky 60 eur.

Pokiaľ ide o služobné motorové vozidlá mestskej polície tieto majú povolenú výnimku príslušným orgánom Policajného zboru týkajúcej sa okrem iného aj dopravnej značky označujúcej zákaz vjazdu / § 140 ods.1 písm. b/ zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov/.

S pozdravom Peter Pleva,
hovorca MsP Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania