Sokolská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Peter 02. októbra 2020

Toto čierne Daewoo tu bez pohnutia parkuje už rok. Má síce platnú STK ale zjavne ide o vrak a je nepojazdné-iba odložené. Myslím, že je to dosť využívané parkovisko, aby tam takéto autá parkovali. Bolo by dobré vyzvať majiteľa aby si ho dal opraviť a potom nech v pohode parkuje :)

07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oddelenie životného prostredia preverí možnosti, pokúsime sa skontaktovať s majiteľom "auta" a vyzvať ho na riešenie. Poprosíme však o trpezlivosť, keďže MČ nedisponuje údajmi o majiteľoch áut a musíme požiadať o súčinnosť štátnu políciu.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
05. január 2021

Peter

Ako postupuje tento podnet? Bola už požiadaná o súčinnosť štátna polícia?
05. január 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
15. apríl 2021

Anonymný užívateľ

Uz tam parkuje 5 autovrakov, podnety su aj v aplikacii Autovraky Stareho Mesta ale zatial sa nedostali do stadia riesenia a ani cez tuto stranku 7 mesiacov asi nebola dost dlha doba pre Stare Mesto vyriesit to.
Aplikacia Autovraky Stareho Mesta (https://experience.arcgis.com/experience/8da2f92b6c6a4f05a21891d271049dd3/page/page_0/?views=view_5)
16. apríl 2021

Peter

A to tam su oznacene vozidlá ako vyriešené zelenou tie, ktore v skutocnosti tam su ako cervene auto na mestkom pozemku vzadu za bytovkami na sokolskej. Ale celkovo cela ta lokalita je vrakovisko, je tam uz nepojazdnych viac ako 5 áut a k tomu odkladisko dodavok, privesov a mestská časť nič
16. apríl 2021

Anonymný užívateľ

Za Staré Mesto to riesi pani Lenka Uzsakova avšak podnety dostala až teraz cez aplikáciu Autovraky:

Ku mne sa tieto autovraky na Sokolskej ulici dostali len teraz. Práve tento týždeň prostredníctvom aplikácie. Momentálne preverujem platnosť STK u všetkých automobilov, nakoľko pokým má auto platnú STK, nemôžem ho považovať za vrak. Následne požiadam políciu o lustráciu majiteľov, aby som im mohla zaslať výzvu na odstránenie vozidla. Túto výzvu umiestnime aj na vozidlo. Lehota podľa zákona je 60 dní, to znamená, že výzva na aute musí byť 60 dní. Až následne potom môže mestská časť vozidlo odtiahnuť.

Žiaľ, nemala som vedomosť, že by na odkaze pre starostu boli v evidencii autovraky na Sokolskej ulici, tieto podnety mi neboli preposlané.

Momentálne evidujem na Sokolskej ulici pri detskom ihrisku jedno vozidlo, ktoré sme už minulý týždeň chceli odstrániť, avšak nepodarilo sa nám tam dostať s odťahovým vozidlom. Hľadáme iné riešenie.

V minulosti sme mali problémy s odťahom autovrakov, nakoľko spoločnosť, ktorú sme mali zazmluvnenú, nemohla odťahovať vozidlá z dôvodu naplnenosti kapacity vrakoviska. Mestská časť uzatvorila novú zmluvy s inou spoločnosťou, preto po vykonaní všetkých zákonných postupov a uplynutí všetkých zákonných lehôt, dôjde určite o odtiahnutiu vozidiel zo Sokolskej ulice.
16. apríl 2021

Peter

Inak čudujem sa tým majiteľom vrakov, už tam majú na nich aj odkazy na kúpu-no nikto nič, asi ich tam len odstavili a nie sú z okolia, inak by si to všimli.
23. júl 2021

Peter

Podnet stále aktuálny, nič sa nezmenilo-iba pribudli ďalšie vozidlá :(
24. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
26. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako bolo podrobne vysvetlené v komentári, odťahy môžu byť zrealizované až po splnení viacerých podmienok: 1. neplatná TK a EK, 2. vylustrovanie majiteľa (súčinnosť polície), 3. umiestnenie výzvy na odťah (zároveň sa posiela aj majiteľovi) so 60-dňovou lehotou na odstránenie vozidla majiteľom, 4. odstránenie vozidla na náklady mestskej časti.
Mrzí nás to, ale mestská časť je povinná dodržať tento postup, čo, žiaľ, odťah predĺži. Robíme všetko pre to, aby sme vraky odstránili o najskôr. Ďakujeme za vašu trpezlivosť.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
26. júl 2021

Peter

Dobrý deň, veď trpezlivosť od 7. októbra 2020 máme-nie? Ale k bodu 1. neplatná TK a EK , podľa novely zákona, ak má aj platnú STK a je zjavne vrak, tak ho môžete dať odtiahnuť a veru sú tam aj také vozidlá, tie budete riešiť, či nie? Je dosť zlé, ak na danom parkovisku je 1/8 vozidiel dlhodobo odstavených a zjavne sa za posledný pol rok (niektoré aj 2 roky) nikam nepohli a pritom je v lokalite málo parkovacích miest. Stačí tam z úradu osobne prísť a preveriť na mieste.
19. september 2021

Anonymný užívateľ

Autovrak č. 247

Stav
Výzva vylepená

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania