Mestská polícia ignoruje zákaz státia v sade JK


Vyriešený
meno
Jan Hubar 12. júna 2014

Mestská polícia úplne ignoruje porušovanie zákazu státia v sade Janka Kráľa medzi mostom SNP a Leberfingerom. Načo sú tam potom dopravné značky keď ich možno bez postihu ignorovať??

Pritom verejne a zadarmo dostupné parkovisko je pár minút chôdze.

12. jún 2014

andrej

nate na mysli tie dopravne znacky ktore platia pre cestu? podla fotky sa mi zda ze auta stoja mimo vozovky. Alebo som zle pochopil podnet?
12. jún 2014

expert

pan andrej, ja len dufam, ze namate vodicak... Alebo ak aj hej, mali by ste v ramci sebareflexie zvazit dalsie posobenie za volantom, skor ako niekomu ublizite...
12. jún 2014

andrej

Takze este raz: mate na mysli dopravnu znacku zakaz statia (B33)? Ak ano, tak ta plati pre komunikaciu, nie pre nespevneny povrch popri ceste. Mestska policia moze akurat dat pokutu za statie na nespevnenej ploche. Takze laskavo ma prestante urazat a v mene vsetkych vodicov vas prosim, vy expert, aby ste si nastudovali zákon o cestnej premávke, skor ako niekomu ublizite
13. jún 2014

Ján

Andrej má pravdu, predmetná značka platí len pre jazdný pruh, resp. pre vozovku, vozidlá ničomu a nikomu nebránia, v prípade ak stoja na verejnej zeleni ide o porušenie VZN, nie o porušenie zákazu vyplývajúceho z dopravnej značky.
13. jún 2014

Peter

Experti na dopravu a parkovanie. SJK je zo zákona chránené územie. Auta parkujú kde to zakazuje zákon. To že to nerieši Ms. polícia je pravda ale to že to nerieši PZ je katastrófa. Organizovať pláž va Tyršovom nábreží je tiež katastrófa. Tam je tiež zakazaný vjazd a autá tam parkujú ako potrebujú. Pozemky sa prenajímajú podvodníkom a hl. mesto si zakrýva oči a mestská časť Petržalka ktorá má zverené pozemky sa tvári že má zverenú len trávu. Všetko je to podvod vrátane Au cafe a jeho akože historickej obnovy. Je to preto lebo to potreboval L. Roman a to že je to okrádanie celej Bratislavy je každému jedno. Odpoveď tu iste nebude ale už nech je Budaj primator lebo len on bojoval za SJK.
13. jún 2014

andrej

peter, teraz ste uz riadne odbocili od temy. Topic je "Mestská polícia ignoruje zákaz státia v sade JK", preto som reagoval na to tak, ze auta neporusuju zakaz statia, cize podnet je zbytocny.
13. jún 2014

Vlado

Chodievam tadial niekolkokrat do tyzdna a mestski policajti su tam velmi casto
27. jún 2014

andrej

preco je podnet oznaceny ako nerieseny, ked tam nikto nestoji v zakaze?? Ako sa da tento podnet vyriesit, ked nedava zmysel?
12. apríl 2020

Michal K.

nebolo by rozumnejsie okraj cesty spevnit a vyznacit tu parkovacie miesta? auta tu aj tak parkuju neustale, mestska policia to neriesi cele roky a ani nebude
06. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
06. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
15. máj 2021

Martin Uváček

Je tam zóna zákazu statia. Minimálne cez týždeň sa to dodržiava.
26. máj 2021

Odpoveď samosprávy

V tejto lokalite je Exp. MsP BA V činná a parkovanie v rozpore so zákonom rieši skoro každý deň.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
25. júl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, magistrátom ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania