Včelárska-parkovanie-problémové


Vyriešený

Dobry den,je to v poriadku, ze majitel vyhradeneho parkovania neparkuje na svojom mieste, ale o jedno vedla? Je to takto uz minimalne treti den. Rovnako ani nema preukaz ZTP za oknom. Dakujem.

05. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
08. október 2020

SKO

Dobry den, auto tam stale stoji(uz bolo aj prec na chvilu) a na jeho vyhradenom mieste vacsinou cez noc stoji ine auto...
14. október 2020

Andrej

na tom vyhradenom mieste smie stat iba vozidlo, pre ktore je toto miesto vyhradené
14. október 2020

SKO

problem je v tom, ze ten,ktory ma vyhradene miesto, parkuje vedla toho miesta a to vyhradene miesto nechava volne pre ine auto,ktore tam s jeho povolenim parkuje. A teda nebude volat policiu na neho a volat ju moze jedine on a nie nahodny okoloiduci... Ak by si bral od majitela toho druheho auta najomne, vobec by som sa necudoval. Podla mna by malo byt (a mozno aj je) v podmienkach vyhradeneho parkovania, ze ten najomca tam MUSI parkovat s tym autom, pre ktore je vyhradene. PS: uz to tak robi, od kedy som toto nahlasil, evidentne to nikto z kompetentnych neriesil
28. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovací preukaz ZŤP vydaný v súlade s ustanovením § 17 ods. 1 zákona č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení neoprávňuje parkovať na vyhradenom parkovacom mieste alebo na miestach, kde je zastavenie a státie zakázané. Avšak vozidlo opatrené takýmto preukazom môže parkovať na ktoromkoľvek voľnom parkovacom mieste, pretože ide o rovnakého účastníka cestnej premávky ako ktoréhokoľvek iného.
K problematike parkovania vozidla, ktoré má vyhradený parkovací box s konkrétnym EČV (v tomto prípade aj označený ako ZŤP) a parkuje na inom parkovacom mieste je potrebné uviesť, že toto sa nedopúšťa žiadneho priestupku, ak takého vozidlo parkuje na voľnom, neoznačenom parkovacom mieste a neporušuje ustanovenia všeobecnej úpravy cestnej premávky v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení, resp. dopravných značiek, z ktorých vyplýva zákaz zastavenia a státia.
Jediná výnimka pre takéhoto vodiča je, že vodič vozidla ZŤP s parkovacím preukazom je oprávnený v zmysle ustanovenia § 44 ods. 7 zákona č. 8/2009 Z. z. na nevyhnutne potrebný čas porušiť zákaz státia, nie však zákaz zastavenia a státia. Ustanovenie § 25 zákona č. 8/2009 Z. z. vymedzuje rad prípadov a miest, kde je zakázané zastavenie a státie, ktoré musí dodržiavať aj vodič vozidla ZŤP.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
28. október 2020

SKO

Dobry den, dakujem za odpoved. Cize v prideleni vyhradeneho miesta nieje uvedene, ze ma na parkovanie vyuzivat prioritne toto vyhradane miesto?
23. január 2021

Odpoveď samosprávy

Nie, toto nikde uvedené nie je.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania