Zničená vozovka - (Brečtanová)/Cesta na Kamzík

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Karol Bujaček 12. júna 2014

Zničený obrubník a vozovka. Prosím opraviť skôr, než náklady na opravu narastú.

04. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto si uvedomuje, že nie všetky chodníky sú v ideálnom stave. Oddelenie správy komunikácií magistrátu hl. mesta však vzhľadom na veľmi
obmedzený rozpočet rekonštruuje prioritne tie úseky ciest a chodníkov, ktoré sú najviac poškodené.

Hlavné mesto má v správe celkovo takmer 400 km ciest ktoré spolu tvoria 4 milióny m2 a na ich údržbu a opravu môže použiť len také finančné prostriedky, aké má vyčlenené v rozpočte.

Vzhľadom na výrazné šetriace opatrenia v rozpočte hlavného mesta z dôvodu vysokej zadĺženosti z minulých období boli nutné aj isté opatrenia na
úseku údržby zelene, údržby komunikácií a upratovaní. Vzhľadom na uvedené Vám nevieme sľúbiť, či tento úsek bude opravený v krátkom čase.


Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. august 2014

Karol Bujaček

Pán Papajčík, tej ceste chýba opraviť kraj a bude v poriadku. Ak to budete odkladať, tak sa rozbije oveľa viac a bude treba vynaložiť oveľa viac finančných prostriedkov. Alebo chystáte darček pre budúceho primátora (bez ohľadu na to, kto ním bude)? P. Ftáčnik bude, v prípade svojho prípadného znovuzvolenia, argumentami typu „šetríme, minulý primátor zadĺžil“ už trápny.
25. august 2014

Karol Bujaček

Bez zmeny.
02. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení bolo zistené, že Brečtanová ulica nie je v správe Hl.m. SR Bratislavy - oddelenia správy komunikácií. Jedná sa pravdepodobne o miestnu komunikáciu III. triedy v správe MČ Nové Mesto.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. september 2014

Karol Bujaček

Keď sa cesta zrekonštruuje, tak sa magistrát rád pochváli. Ak je treba opraviť rozbitú krajnicu, tak to hodí na mestskú časť. Geniálne.



Oprava komunikácie Cesta na Kamzík – Brečtanová ulica

V súvislosti s rekonštrukciou sedačkovej lanovky Kamzík (Koliba) – Železná studienka bolo nutné opraviť aj komunikáciu Brečtanová ulica, ktorá pokračuje ako Cesta na Kamzík a ktorá je prístupovou cestou k hornej stanici sedačkovej lanovky.

V súvislosti s rekonštrukciou sedačkovej lanovky Kamzík (Koliba) – Železná studienka bolo nutné opraviť aj komunikáciu Brečtanová ulica, ktorá pokračuje ako Cesta na Kamzík a ktorá je prístupovou cestou k hornej stanici sedačkovej lanovky. Na oprave komunikácie, ktorá stála 30 miliónov korún, sa finančne podieľalo hlavné mesto SR Bratislavy čiastkou 15 miliónov korún a Bratislavský samosprávny kraj prispel rovnakou čiastkou 15 mil. korún.

Komunikácia bola na viacerých miestach výrazne porušená s rozpadávajúcim sa povrchom, pri prívalových dažďoch bola zaplavovaná vodou a nečistotami. Opravu povrchu zabezpečovalo oddelenie cestného hospodárstva Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

Práce sa začali 30.mája 2005 a boli skončené 19.júla 2005. Jestvujúce lokálne sieťové rozpady boli odfrézované v 6 cm hrúbke na ploche 12 565 m2 a boli nahradené novou obrusnou vrstvou asfaltovým betónom modifikovaným s hrúbkou 6 cm. na ploche 15 560 m2 Na odfrézovaný jestvujúci podklad bola použitá geotextília Glasgrit s výmerou 6 687 m2 a infiltračný postrek pre dokonalé spojenie vrstiev a pozdĺžnej pracovnej škáry.

V hornej časti bol vybudovaný odvodňovací žľab v dĺžke 260 m z dlažobnej kocky a 5 kusov horských vpustov na zabezpečenie odvedenia prívalových vôd Aj v spodnej časti nad otočkou trolejbusov bol vybudovaný horský vpust so zachytávaním prívalových vôd a nečistôt.

Od otočky trolejbusov bol opravený jestvujúci chodník s úpravou obrubníkov a novou povrchovou úpravou v dĺžke 420 m a s plochou 900 m2. V hornej časti dochádzalo k posunu svahu, bola preto realizovaná sanácia svahu a podložia na dvoch miestach v dĺžke 60 m a 20 m technológiou modifikovanej prikotvenej mikropilotovej steny.

Jestvujúce staré nevyhovujúce zábradlie bolo nahradené novým zábradlím v dĺžke 820 m a taktiež bolo osadených 130 m zvodidiel.

Na komunikácii je urobené aj nové vodorovné dopravné značenie a bolo vytvorených 44 miest na parkovanie, v hornej časti ďalších 10 miest a 1 parkovacie miesto pre obsluhu.

zdroj: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=75439
02. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nejedná sa o Brečtanovú ul., ale o časť ulice s názvom Cesta na Kamzík, ktorú v úseku od konečnej trolejbusu 213 po vežu Kamzík - hotel alt. West vlastní, udržuje, spravuje a prevádzkuje mesto BA priamo.

S pozdravom Kollárik
24. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den
dakujeme za Vas podnet. Chceme Vas informovat, ze predmetny usek spada do kompetencie Noveho Mesta. Poprosime obratit sa na tento urad.

Oddelenie styku s verejnostou
07. október 2014

Karol Bujaček

Stále nič. A aj tak som toho názoru, že daný kus cesty patrí do správy magistrátu.
19. január 2015

Karol Bujaček

Rozpad vozovky pokračuje.
08. marec 2015

Karol Bujaček

Niekto tam umiestnil dopravnú značku.
02. október 2015

Oto Kollárik

Brečtanova ul. pred bytovkou Brečtanka

dlhodobo(cca rok) poškodena vozovka a krajnica eroziou vody ( je sucho)!!!!!!!
02. október 2015

Oto Kollárik

Mali by ste to najskor opravit za minimum financii, pokial to nenarastie a potom sa hadat co komu patri!!!!! Je to na Kolibe tak uz konecne nieco robte a tie vaše žabo-myšie vojny su strsne!!!! a na skodu obyvatelom-vasim volicom!!!!
01. december 2015

Peter

Cesta na Kamzik

Diera vo vozovke je uz viac ako rok, caka sa na nestastie? Je to nad konecnou trolejbusu na Slamenej bude smerom k atelierom na Kolibe.
15. december 2015

Peter

Ked to opravovalo mesto, tak to patri mestu,ak to zverilo mestskej casti musi byt na to dekret, mate ho? Nie je Vam hanba vypisovat nase to nie je, nase to nie je? Raz je vlastnik mesto a musi vediet ci to zverilo mestskej casti, alebo nie. Ak ano musi mat na to nejaky doklad.Ma ho mesto? Toto j epresne vizitka prace p. Nesrovnala, ktory netusi kde je a co by este predal po vzore PKO a taktiez aktivistickeho starostu Kuseho, ktory je aktivny len ked rozdava mimovladkam nase peniaze ako dal p.Slavikovi zo zdruzenia Domovych samosprav 3000 EUR za to, aby bol ticho a nerypal do neho. Toto zdruzenie ani nesidli v MC NM, za tie prachy to mohlo byt elegantne urobene. Ak sa nemylim tu cestu organizoval este Frimmel.
24. apríl 2016

Kamzik

Brečtanova - poškodeny okraj vozovky pri šachte

Poškodený okraj vozovky v okolí šachty, kde hrozí pravdepodobne ďalšie vymieľanie podkladu vozovky počas dažďov a prepadnutie sa celej vozovky....
28. apríl 2016

Peter

Toto je vizitka Kuseho, Vlacika, zasiti na teplom mieste na urade a 2 roky znicena cesta v ich mestskej casti im nevadi. Neschopnost vyriesit 300€ opravu je na zamyslenie sa nad sebou, ci su pani hodni svojich funkcii. Podla mna ich pomenovanie obciansky aktivista musi urazat. Existuje vyraz obciansky pasivista?
01. máj 2016

Juraj

Nebezpečná Cesta na Kamzík

Chcel by som poprosiť o opravu Cesty na Kamzík pod ateliérmi Koliba. Vymyla to uz voda, podľa stranky Magistrátu http://www.bratislava.sk/zoznam-komunikacii/d-75911/p1=11050290&p2=0&p3=1 im táto cesta paptrí, kym sa stane nešťastie bolo by dobré tento nebezpečný úsek opraviť. Nakoľko magistrát je dosť pomaly (jemne povedana verzia že nefunkčný), bolo by dobré keby sa do toho vložil nejaký poslanec mestskej časti, ktorý býva v okolí.

Ďakujem
Juraj
01. máj 2016

Kamzik

Poškodený okraj vozovky pri šachte na Brečtanovej ulici

Na Brečtanovej ulici pri šachte je pravdepodobne vymlete miesto po dažďoch, ktoré sa zhoršuje a hrozí deformácia celej vozovky.
09. august 2016

Karol Bujaček

Neriesene.
27. apríl 2018

Mária

Nebezpečná jama na krajnici cesty

Výtlk pri ceste sa po zime zväčšil a ohrozuje bezpečnosť všetkých účastníkov premávky.
02. september 2018

Barbora

Jama na krajnici a v nej spadnutá značka - Brečtanová

Jama pri krajnici na Brečtanovej ulici (pri križovatke s Bárdošovou) na pravej strane cesty v smere hore na Kamzík.
Jama bola svojho času viditeľne označená značkou a sprejom na zemi. Sprej už vybledol, značka skončila v jame a pár mesiacov sa nič s tým nedeje. V zime to nebude vidieť vôbec a ešte sa stav zhorší.
22. november 2018

Ludo

Veľmi nebezpečná jama na Brečtanovej -cesta na Kamzík Bratislave

Viac ako dva roky napriek viacerým urgenciám u správcu komunikácie na Miestnom úrade BA-Nové Mesto nie je cesta pred obytnom dome BREČTANKA opravená. Časť vozovky je strhnutá a viackrát do tejto riadne dopravnou neoznačenej vbehli vozidlá. Táto prekážka je veľmi nebezpečná!
23. november 2018

Kamzik

Obavam sa, ze komunikacia spada pod spravu Magistratu, kedze po nej chodi MHD a aj zimnu udrzbu zabezpecuje Magistrat... takze zodpovednost je urcena asi nespravne...
28. júl 2019

Martin Uváček

Situácia dosahuje kritický stav. Problém sa roky nerieši a každá väčšia voda vymieľa dieru stále viac. Voda vôbec nejde do vybudovaného vpustu, ten je upchatý a obteká ho. Smerom ku konečnej trolejbusov je už vymletý doslova kaňon a voda a všetok bordel sa prelieva cez konečnú a tečie až k Pionierskej. Značenie diery je spadnuté a autá sa tomu ledva vyhnú. Hrozí tam vážna nehoda!!! Tento podnet je potrebné okamžite preposlať magistrátu.
30. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. január 2020

Martin Uváček

Bez reakcie, bez riešenia.
25. apríl 2020

Martin Uváček

Nič sa nezmenilo ani po rokoch vypisovania. Táto kanalizácia nebola dodnes opravená a kraj cesty rovnako.
21. máj 2020

Martin Uváček

Takmer 6 rokov a MČ nové mesto vôbec v tejto veci nekoná.
22. máj 2020

Karol Bujaček

Martin U, pretože to je maslo na hlave magistrátu, ale tam si to nikto nechce priznať.
26. august 2020

Martin Uváček

Podnet stále, stále neriešený.
18. máj 2021

Martin Uváček

Zničený odtok spolu s okrajom cesty bol konečne opravený. MČ o tom samozrejme nikde neinformovala. Podnet je teda konečne vyriešený.
18. máj 2021

Karol Bujaček

Martin, pretože to spravil (aspoň podľa mojich informácií) magistrát.
23. jún 2021

Martin Uváček

Podnet vyriešený. Poprosím aktualizovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania