Prístavný most-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal Hamas 06. októbra 2020

Dobry den, na pristavnom moste by bolo vhodne obmedzit v rannej spicke prijazd z Bajkalskej ulice pre auta, nechat ho len pre MHD. Aj tak 90% aut ide do petrzalky, a na to vedia pouzit most Apolo, ktory je v rannej spicke nevyuzity. Tym padom by som spravil dlhsiu zelenu na 4 prudovke na pristavnej plynarenskej a tiez dlhsie na odbacaci pruh na apolo. Tym to krokom eliminujete priradovanie aut na pristavnom moste, ktore sa len zaradia do praveho pruhu a nasledne sa odpoja. Vysledok mozete vidiet v opanom smere, ked nie je povoleny zjazd z pristavneho mosta dole na bajkalsku, ze sa tam prestali tvorit na moste zapchy a vsetko ide plynulo. Dialnicny obchvat by mal sluzit LEN NA ZCHADZANIE Z OBCHVATU a nie na kratky tranzit. Tak naucime Bratislavcanov pouzivat aj iny most.

06. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali oddelenie dopravného inžinierstva, ktoré sa k nemu vyjadrí.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
12. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva k podnetu uviedlo nasledujúce stanovisko: Mesto nemá v pláne riešiť situáciu obmedzovaním individuálnej automobilovej dopravy (IAD) v rannej špičke a ponechať príjazd z Bajkalskej na Prístavný most len pre verejnú hromadnú dopravu. Takéto opatrenie by si vyžiadalo osadenie najlepšie premenlivej dopravnej značky, ktorá by informovala o odklone /zákaze vjazdu IAD na určitú dobu dňa. Úprava dynamického riadenia cestnej dopravnej signalizácie (CDS) v križ. Prístavná - Plynárenská v prospech zelenej v hlavnom smere by mohla ovplyvniť ľavé odbočenie do Plynárenskej tak, že by vľavo odbočujúce vozidlá mohli blokovať priamy smer. V križ. Prístavná - Košická- Landererova, riadenej pevnými signálnymi plánmi, ktorá je veľmi preťažená vo všetkých smeroch by nastal ešte väčší problém. Posilnenie zeleného signálu na ľavom odbočení z Prístavnej na Most Apollo by muselo ísť na úkor zelenej iných smerov, čo by mohlo negatívne ovplyvniť aj priepustnosť riadených križovatiek v blízkom okolí.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania